Maj 29, 2020

Mladi strelci startovali zlatom

Mladi strelci „Smedereva“ Veljko Ilić i Dušan Bojić zlatnim medaljama su startovali na kup takmičenju Srbije, u B programu. Ilić je bio najbolji mlađi junior puškom, a Bojić je najbolji kadet pištoljem.

Veljko Ilić je sa 594 kruga osvojio je zlatnu medalju u kategoriji mlađih juniora puškom. Sa istim rezultatom na drugom mestu se našao Aleksa Mitrović iz Streljačkog kluba „Novi Beograd – Ušće“. Pošto su obojica pogodila po 99 krugova u poslednjoj seriji, presudila je pretposlednja peta, u kojoj je Ilić zabeležio maksimalnih 100 krugova, jedan više od Mitrovića i osvojio zlato. Bronzanu medalju osvojio je kragujevčanin Marko Ivanović iz SK „Čika Mata“ sa 589 krugova.
Dušan Bojić je nastavio seriju dobrih rezultata standardnim vazdušnim pištoljem. Sa 531 krugom osvojio je svoju prvu zlatnu medalju ovim oružjem, u kategoriji kadeta. Srebrnu medalju sa 10 krugova manje osvojio je strelac „Zemun centra“ Zlatomir Marković, a bronzu sa 517 krugova Branislav Tomić iz kluba „Živko Relić Zuc“ iz Sremske Mitrovice.
Iako nisu svi naši strelci došli do medalje, svi su osvojili vredne bodove za finale Kupa, koje će se održati posle trećeg kola. Kadetkinja Natalija Tasić sa 390 krugova bila je peta, a Nemanja Adamović sa 542 kruga deseti kadet puškom.
Drugo kolo će biti održano u februaru u Kragujevcu, treće u martu u Beogradu, dok će se najbolji okupiti ponovo u Novom Sadu, na finalnom takmičenju 31. marta i 1. aprila.
Veljko Ilić ovog vikenda nastupa na međunarodnom turniru „H&N“ kup u Minhenu. Tradicionalni miting vazdušnim oružjem u Minhenu, koji će okupiti strelce iz celog sveta, za Evropljanje predstavlja „malo svetsko prvenstvo“ i najznačajniju proveru pred Šampionat Starog kontinenta u mađarskom Đeru od 16. do 26. februara, a naš strelac je i ove godine član juniorske selekcije.
U petak, na strelištu u Sportskoj hali Smerevo, održaće se drugo kolo 10. Smederevske lige u streljaštvu.

Last modified on Četvrtak, 01 Februar 2018 09:37

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2