April 10, 2020
ePodunavlje

ePodunavlje

Ministarstvo poljoprivrede do sada je odobrilo 22.398 zahteva za kretanje poljoprivrednih proizvođača tokom zabrane kretanja. Njima je su odobreni zahtevi za obavljanje neophodnih poslova iz oblasti rastarstva, voćarstva, povrtarstva, stočarstva i pčelarstva.

Hram Svetog Đorđa u Smederevu i crkva Svetog Luke na Carini obaveštavaju vernike da će osvećenje vrbe za predstojeći praznik Lazarevu subotu – Vrbicu i Cveti, biti u petak 10.04.2020. Crkve će biti otvorene od 7 do 15 časova.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, a na osnovu rezultata do sada urađenih testova, u opštini Smederevska Palanka na virus Covid-19 pozitivno je sedamnaest osoba, saopštio je Komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Nikola Vučen.

BENU apoteke, kao i do sada, prilagodile su svoje radno vreme za potrebe snabdevanja naših najstarijih sugrađana i sutra (petak 10.04) biće otvorene od 4 sata ujutru.

Italijanski premijer Đuzepe Konte ocenio je danas da Evropska unija rizikuje da propadne kao projekat, u krizi zbog korona virusa.

Mesna zajednica Azanja, zajedno sa volinterima i dobrovoljcima, pomaže starijim poljoprivrednicima u pripremi zemljište za setvu kukuruza i suncokreta i prskanju herbicidima.

Isplata punog iznosa martovske penzije počinje sutra zajedno sa dodatkom od 4.000 dinara.

Mačke mogu da se zaraze korona virusom, ali izgleda da psi nisu osetljivi, pokazuje studija koja je u sredu objavljena, a zbog čega Svetska zdravstvena organizacija traži da se detaljnije ispita eventualni prenos virusa izmedu ljudi i kućnih ljubimaca, navodi Rojters.

Komandatnt Štaba za vanredne situacije Velike Plane, predsednik opštine Igor Matković, javno se zahvalio Poljoprivrednom gazdinstvu Stanisavljević, Damiru i Danijeli, njihovim roditeljima i sinovima, koji su najugorženijim stanovnicima ove podunavske opštine donirali nekoliko hiljada salata.

U opštini Smederevska Palanka, u mestu Azanja, danas je sahranjena prva žrtva virusa Covid-19 iz ove opštine.

Strana 1 od 156

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2