Maj 29, 2020
ePodunavlje

ePodunavlje

U Smederevskoj Palanci danas počinje izgradnja budućeg postrojenja kompanije "KyungshinCable", južnokorejske fabrike za proizvodnju auto-delova. Polaganju kamena temeljca prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je održano suđenje po tužbi koju je Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podneo protiv potpredsednika Narodne stranke i narodnog poslanika Miroslava Aleksića, zbog navoda o “Jovanjici”, koji su u međuvremenu osporeni veštačenjem.

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen istakao je da je briga o zdravlju stanovništva oduvek jedan od prioriteta lokalne samouprave i da je, u skladu sa tim principima, a u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i Domom zdravlja Smederevska Palanka, odlučeno da se otvore dve seoske ambulante Mala Plana i Baničina.

Banka Poštanska štedionica AD Beograd objavila je na svoj sajtu informaciju o isplatama u narednim danima.

Srpska napredna stranka, putem fejsbuk i instagram naloga „Aleksandar Vučić“ i zoom aplikacije, održala je prvi online predizborni miting u Srbiji, kojim je označen početak kampanje “Za našu decu”.

Srbija poštuje Crnu Goru kao državu, ali ne može da zanemi pred onim što se njenom narodu dešava, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić posle razgovora sa predstavnicima srpskih političkih i kulturnih organizacija iz Crne Gore, koji su mu, kaže, preneli zabrinutost procesima u Crnoj Gori.

Predsednik Srbije i vrhovni komandant oružanih snaga Aleksandar Vučić naredio je jutros hitnu upotrebu Vojske, van redovnih zadataka, na teritoriji opštine Šid, radi zaštite bezbednosti i imovine lokalnog stanovništva od migranata.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su Ž. P. (38) iz okoline Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Građani mogu da ponesu prijave za korišćenje vaučera za godišnji odmor u Srbiji na šalterima Pošta Srbije. Prvi put, vaučeri vredni 5.000 dinara moći će da se koriste i u Beogradu i Novom Sadu.

Na račune penzionera juče je počela uplata po 100 evra jednokratne novčane pomoći koju Vlada Srbije daje građanima u okviru ekonomskih mera za ublažavanje posledica virusa korona.

Strana 1 od 169

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2