Mart 01, 2021

 

postanska 30.10

ePodunavlje

ePodunavlje

Delegacija Velike Plane u kojoj su predsednik Skupštine opštine Dušan Marić, odbornik Dejan Pisarević i privrednici Časlav Denković i Dejan Pavković nalazi se u poseti Severnoj Makedoniji.

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije novi je patrijarh Srpske pravoslavne crkve. On je 46. po redu poglavar u tronu Svetog Save.

Banka Poštanska štedionica AD Beograd objavila je na svoj sajtu informaciju o isplatama.Banka Poštanska štedionica AD Beograd objavila je na svoj sajtu informaciju o isplatama.

Srpska napredna stranka obaveštava javnost da će predsednik Aleksandar Vučić gostovati u emisiji Hit Tvit na TV Pink u nedelju, 14.februara, od 21 čas.

Poštovani građani opštine Smederevska Palanka,

dužnost mi je, kao poverenika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke i predsednika opštine Smederevska Palanka, izabranog  sa liste Aleksandar Vučić- Srpska napredna stranka, kojoj su građani dali ogromnu podršku i poverenje na izborima, - da pružim apsolutnu  podršku našem predsedniku, Aleksandru Vučiću, u borbi protiv organizovanog kriminala. Istovremeno, kao građanin Srbije, smatram da je moja moralna obaveza da izrazim podršku predsedniku Srbije, u trenutku kada su, zbog njegove otvorene i nekompromisne borbe protiv organizovanog kriminala i sprege tajkuna i politike – izloženi pretnjama i uvredama čak i članovi njegove porodice.

Država Srbija, na čelu sa predsednikom Vučićem, još je jednom pokazala da je bezbednost građana na prvom mestu, da u Srbiji više neće imati moć opasne kriminalne grupe, i da niko nije jači od države. Predsednik Srbije je svojim političkim autoritetom i energijom veoma hrabro ušao u borbu protiv mafije, sprovodeći policijsku akciju koja je bez presedana u novijoj istoriji naše zemlje.    

Vlada Republike Srbije i predsednik Vučić lično, mnogo su učinili za naš kraj. U ovom teškom periodu obnove celokupne Srbije, u našem gradu urađeno je više nego prethodnih nekoliko decenija, i to će ostati zabeleženo u istoriji Smederevske Palanke. Ostaće upamćeno i to da je predsednik Srbije pokazao istinsku  brigu za našu opštinu, da je našao vremena da se upozna sa našim problemima, baš kao što neće biti zaboravljeno ni njegovo prijateljsko i neposredno ophođenje prema žiteljima Smederevske Palanke. Vizionarstvo, snaga i energija, čiji je rezultat polet obnove, međutim, zahtevaju  nemilosrdan obračun sa onim mračnim silama, koje uvek iznova prete da Srbiju vrate u period mraka i zaostalosti.Opština Smederevska Palanka, do pre samo četiri godine,  bila je jedna od najzaduženijih opština u Srbiji. Građani su živeli bez vode i ulične rasvete,  u potpunom mraku, bez uređene putne infrastrukture u uslovima koji ne priliče ni jednom čoveku, pogotovu u 21. veku.

Velikim zalaganjem predsednika  Srpske napredne stranke i Republike Srbije, Aleksandra Vučića,  kome  dugujemo veliku zahvalnost na uloženom trudu, razumevanju i nesebičnoj pomoći u posredovanju prema važnim državnim institucijama,  mesto u kome živimo je za kratko vreme  ponovo postala sredina u kojoj može normalno da se radi, školuje, da se živi dostojno čoveka. Sada imamo kilometre asfalta, sredstva za obnovu bolnice i škola. Svojom brigom, predsednik Vučić nam je pokazao da nismo ostavljeni i zaboravljeni, kao što smo bili decenijama, kada u naš grad nije ulagano. Pažnja koja nam je ukazana, svedoči da nema sredina prvog i drugog reda, već da smo svi, kao ljudi, ravnopravni u svojim željama i potrebama.

Da bi Srbija nastavila ovim pravcem, koji vodi u društvo razvijenih evropskih naroda, moramo da se ujedinimo, ne samo u borbi protiv organizovanog kriminala, nego i u  obračunu sa onim interesnim grupacijama u našem društvu koje pod plaštom politike nastoje da osiguraju svoje nelegalne poslove i ogromno lično bogatsvo, stečeno na račun građana Srbije.

Napadi na predsednika Vučića i njegovu porodicu, prema tome, istovremeno su napad na sve poštene građane Srbije, na ljude koji nastoje da pruže doprinos borbi za prosperitet naše zemlje, za bolji i sadržajniji život svih nas.Izražavajući podršku predsedniku Vučiću, Srpskoj naprednoj stranci, Vladi Republike Srbije, državnim organima i institucijama - u borbi protiv organizovanog kriminala, mi pokazujemo da smo odabrali put obnove i napretka, i da nećemo dozvoliti da nas pohlepni pojedinci i grupe vrate u mračnu prošlost.

Povodom 100 godina postojanja i neprekidnog rada, Banka Poštanska štedionica uputila je klijentima – vršnjacima, koji imaju aktivne tekuće račune u Banci, simboličnu čestitku. 

Na tekuće račune klijenata Banke koji su rođeni 1921. godine, iste godine kada je osnovana Poštanska štedionica, uplaćeno je po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti. Ovim simboličnim gestom Banka Poštanska štedionica želi da zahvali najvernijim klijentima sa kojima je dugi niz godina vežu uzajamna lojalnost, poverenje i poštovanje, zbog kojih postoji, raste i radi.

100 godina BPS

Banka Poštanska štedionica danas je jaka, sigurna i stabilna finansijska institucija sa jasno artikulisanim državnim interesom i tačnim i restriktivnim rezultatom koja se, slušajući želje i potrebe klijenata, stalno osavremenjuje i usavršava uvodeći nove proizvode i usluge.

Najvažniji zadatak Banke u godini jubileja koji će biti obeležen nizom akcija, kao i u svim narednim godinama, ostaje zajedništvo i briga za klijente i zaposlene.

Gradonačelnik Smedereva Jovan Beč saopštio je da mu je veliko zadovoljstvo što može da obavesti sugrađane da će početkom leta, posle skoro dve decenije, Gradskom trgu vratiti stari sjaj i fontanu sa čuvena tri kruga, koja je do 2002. krasila centar i bila tačka okupljanja mnogih generacija Smederevaca.

Predsednik opštine Smederevska Palanka objavio je na društvenoj mreži fejsbuk budući izgled ostrva kod skretanja za Opštu bolnicu "Stefan Visoki". 

Juče je u prostorijama Doma omladine u Velikoj Plani sa radom počeo punkt za masovnu imunizaciju građana opštine Velika Plana. Vakcinisano je 84 građana, dok je za danas pozvano 144 osobe. 

Strana 1 od 194

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2