April 05, 2020

PRONAĐENO TELO MLADIĆA IZ KUSATKA KOJI SE UTOPIO U MARKOVAČKOM JEZERU

Telo Nemanje Milenkovića (19) iz Kusatka koji se juče oko 17 časova prevrnuo sa kajakom u Markovačkom jezeru kraj Mladenovca, danas su pronašli ronioci, a kako saznajemo, mladić je bio neplivač.

Nemanja Milenković je juče oko 14 sati sa bratom od strica, Mladenom, otišao na Markovačko jezero kako bi zajedno proveli ceo dan. Odlučili su da iznajme kajak u obližnjem kafiću, a prema nezvaničnim informacijama, nisu koristili zaštitne prsluke.
– Nesreća se dogodila oko 17 časova, kada se u jednom trenutku, iz za sada nepoznatih razloga, kajak prevrnuo i Nemanja i Mladen su završili u vodi. Mladen je pokušavao na sve načine da spasi Nemanju koji nije znao da pliva, ali i pored nekoliko pokušaja nije uspeo u toj nameri – ističe izvor blizak porodici preminulog.
Kada je Mladen shvatio da neće uspeti da ga spasi, rešio je da otpliva do obale i potraži pomoć. Nekoliko kupača je odmah pohitalo u vodu kako bi spasili ovaj mladi život. Ipak telo nesrećnog mladića je već potonulo kada su stigli do mesta nesreće i nije isplivalo na površinu.- Na lice mesta je ubrzo stigao njegov otac Mladen i stric Dragan, koji su sa ostalom rodbinom proveli celi noć kraj jezera u potrazi za mladićem. Cele noći su čekali u neizvesnosti, sa uperenim lampama ka vodi kako bi olakšali posao roniocima. Ipak jutros ih je sačekala strašna vest, kada im je rečeno da je Nemanjino beživotno telo pronađeno – dodaje izvor.
Nemanja koji živi sa porodicom u Kusatku, selu pored Smederevske Palanke, bio je najmlađi član porodice Milenković. Ispred porodične kuće danas vlada muk i neverica. Komšije i rodbina pristižu i izjavljuju saučešće dok ih porodica Milenković dočekuje sa suzama u očima.
– Nemanja je imao dve sestre koje su dosta starije od njega. Njegova majka, Radica, izuzetna je žena, zajedno sa mužem je izvela decu na put i za njih svi imaju samo reči hvale. Nemanja je bio pristojan, fin mladić, svima bi pomogao kad god treba. Pohađao je hemijsko- tehnološku školu „Žikica Damnjanović“ u Smederevskoj Palanci koju je završio u junu. Celo selo je zavijeno u crno posle ovog događaja. Strašno – ističe jedan Kusačanin.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2