April 17, 2021

 

posta 30.3.2021

ePodunavlje

ePodunavlje

Banka Poštanska štedionica AD Beograd objavila je na svoj sajtu informaciju o isplatama.

Posle mesec dana svi đaci od ponedeljka ponovo će biti u školskim klupama po modelu od 1. septembra, saopštio je epidemiolog dr Predrag Kon nakon sednice Kriznog štaba.

JKP Vodovod Smederevo, na osnovu Programa poslovanja za 2021. godinu, na koji je saglasnost dala Gradska uprava Smederevo, planira izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže na sledećim lokacijama:

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, u Podunavskom okrugu su za 24 sata registrovana još 83 slučaja infekcije novim korona virusom, od čega 55 u Smederevu, 15 u Smederevskoj Palanci i 13 u velikoj Plani.

Dom zdravlja u Smederevskoj Palanci do sada je upotrebio skoro 15.000 doza cepiva protiv korona virusa.

Na glavnom gradskom trgu u Smederevu počeli su prvi radovi na izgradnji nove fontane, prema idejnom rešenju koje su Smederevci izabrali glasanjem putem ankete sprovedene na sajtu Gradske uprave. 

Tri lokalna karate kluba: Viktoris SD, Jedinstvo SD i SD kombat, uspeli su da, kroz saradnju „Ujedinjeni smo jači“ iniciranu 2017. godine, zajedničkim snagama ostvare zapažen uspeh na  Kupu Uže Srbije nedavno održanom u Raškoj, gde je čak 19 od ukupno 25 njihovih takmičara osvojilo medalje. Kako je saopšteno, osvojene su 2 zlatne, 9 srebrnih i 7 bronzanih medalja.

- Predstavljamo vam budući izgled mini tržnog centra i zelene pijace sa pratećim objektima na najvećem naselju u Palanci, našoj Koloniji. Ovaj kompleks u svom sadržaju imaće jedan od najlepših dečijih igrališta u ovom delu grada. Na raskrsnici tri ulice Dimitrija Tucovića, Đure Đakovića i Slobodana Penezića tržni centar Kolonija, saopštio je Nikola Vučen predsednik Opštine Smederevska Palanka.

Predstojećeg vikenda Beograd će, ipak, biti domaćin tradicionalne Beogradske internacionalne regate, na kojoj će  Veslački klub Smederevo nastupiti sa šest posada, po tri u subotu i nedelju, najavljuju iz ovog kluba. Prvog dana na regatnu stazu će Jovan Marinković u skifu, Lazar Živanović u kadetskom skifu i kadetski dubl skul u sastavu Dimitrije Otašević i Mihajlo Milovanović.

Na osnovu inicijative Grada Smedereva, a u interesu građana, na lokaciji ulice Đure Salaja planira se izgradnja javne česme. Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ Smederevo zajedno sa JP Urbanizam, preduzelo je aktivnosti na sproveđenju realizacije izgradnje javne česme. 

Strana 1 od 202

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2