Septembar 17, 2019

 

postanska 13.09.2019

Prva nagrada "Zastava filmu" na festivalu "Zlatna buklija"

Vojnofilmski centar "Zastava film" dobitnik je Prve nagrade "Zlatna buklija" za tri dokumentarna ostvarenja na 12. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma "Zlatna buklija" u Velikoj Plani, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U konkurenciji više od 200 filmova, "Zastava film" laskavim priznanjem nagrađen je za tri filma sa kojima se ove godine predstavio na upravo završenom festivalu, a reč je o filmovima "SRBKON 10", "U poseti srpskim mirovnjacima u Centralnoafričkoj Republici" i dokumentarnom filmu "Toplički ustanak".

Po oceni žirija, za senzibilno i vizuelno izražajan pristup dramatičnim borbama u zaraćenim oblastima u Libanu i Centralnoafričkoj Republici, nagrade su dobili novinari Biljana Miljić i Vladimir Vještić, kao i montažeri Dušan Milunović i Marko Dragišić, dok su za savremeno i izražajno predstavljanje istorijskih činjenica u filmu "Toplički ustanak" nagrađeni rediteljka Dragana Milošević i montažer Marko Dragišić.

Na centralnoj svečanosti uručenja nagrada, u ime filmske kuće i nagrađenih, priznanja je primio direktor VFC "Zastava filma" potpukovnik Goran Ikonić, navodi se u saopštenju.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2