Avgust 19, 2019

 

postanska jun2019

Predstavljanje "Ilustrovanog rok vodiča" u Smederevu

"Ilustrovani rok vodič", afirmisanog likovnog umetnika i rok novinara Davida Vartabedijana, biće predstavljen u okviru tribine "Večna mladost rokenrola", 5. juna u Centru za kulturu Smederevo. Program počinje u 19 sati u Koncertnoj dvorani, ulaz je slobodan, a moderator je Marko Cvetković, urednik naučno-obrazovnog programa Centra za kultru Smederevo.

Razgovor sa autorom bogatog iskustva, poznatog po enciklopedijskom poznavanju istorije rokenrola i rok kulture, čijem izgrađivanju i negovanju je aktivno doprinosio na domaćem terenu, biće posvećen pitanjima njegove percepcije značaja rokenrola za kulturni i umetnički život modernog sveta, njegovom formativnom uticaju i nadahnjujućoj snazi.

Takođe, biće razmotren i odnos likovnog izraza i stvaralačkih tekovina rokenrola u kome se povezuju Vartabedijanova višedecenijska interesovanja. Uz živopisne primere njegovog rada u oblasti ilustracije, biće tematizovan i njegov "Ilustrovani rok vodič" koncipiran tako da nudi izbor znamenitih i u razvoju rokenrola uticajnih figura i bendova, na način koji može dati podsticaj i smernice mlađim generacijama i proširiti impulse ljubavi prema roku.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2