Avgust 19, 2019

 

postanska jun2019

Počinje Filmska turneja Slobodne zone

Filmska turneja Slobodne zone u Smederevu počeće danas, 5. juna, filmom "Neruda" Pabla Laraina koji tematizuje dramatične okolnosti u životu pesnika Pabla Nerude.

Film je priča o progonu pesnika, njegovom stvaralaštvu tokom perioda begunstva kao i relaciji koju je imao sa policijskim inspektorom zaduženim za njegovo hapšenje.

Drugi od osam filmova koga će publika u Smederevu moći da vidi je italijanski dokumentarac "Požar na moru" Đanfranka Rozija.

Pobednik 66. filmskog festivala u Berlinu, otklanja medijsko - senzacionalističku masku aktuelnog problema migranata i bavi se njihovom istorijom, kulturom i svakodnevnim životom na Lampeduzi, "ostrvu izbeglica". Projekcija "Požara na moru" u bioskopu Kulturnog centra predvidjena je za 6. jun.

Narednog dana, biće prikazan novi film reditelja Vernera Hercoga "Čujte i počujte" o fenomenu interneta, njegovom uticaju i posledicama.

Film "Beskrajna poezija" o mladosti autora Alehandra Hodorovskog, oslobadjanju od roditeljskih stega, istraživanju života, i druženju sa najpoznatijim čileanskim boemima na programu će biti 8. juna.

Program filmske revije nastaviće se 12. juna sa još četiri filma.

Sve projekcije počinju u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Turneju Slobodne Zone podržali su Francuski institut u Beogradu i distributerska kuća Five stars.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2