Maj 29, 2020

U Novom Selu održano 8. Đurđevdansko prelo

U Novom Selu kod Velike Plane u subotu uveče je održano Osmo đurđevdansko prelo, festival folkora na kojem je učestvovalo 14 kulturno-umetničkih društava iz Srbije.

Osim domaćina, KUD „Đurđevdan“, nastupila su i kulturno-umetnička društva „Đido“ Bogatić, „Opanak“ Beograd, „Šamot“ Aranđelovac, „Kupinik“ Kupinovo, „Soko“ Inđija, „Gruža“ i „Aleksandrovac“ iz istoimenih mesta, „Livadica“ Donja Livadica, „Becmen“ Petrovčić, „Marko Kamen“ Boljevac, „Karađorđe“ Radovanje, „Baničina“ Smederevska Palanka i „Stanoje Glavaš“ Glibovac.
Najburnije reakcije publike u prepunoj sali Doma kulture svojim iggrama izazvali su mladići i devojke iz Bogatića, Donje Livadice, Boljevca i Novog Sela.
Po sastavu učesnika, kvalitetu ansambala koji su nastupali i prikazanom repertoaru ovo je bila najbolja smotra folkora koja je u nekoliko poslednjih godina organizovana u Velikoj Plani.
Organizatori, rukovodioci KUD „Đurđevdan“, imaju zadatak da za sledeću smotru obezbede još kvalitetnije učesnike i da nauče da u organizovanju ovakvih manifestacija nema mesta improvizaciji. Nije dovoljno samo da proizvod bude dobar, već i da bude lepo upakovan. Bez obzira koliko atmosfera bila drugarska i domaćinska, mikrofon i pozornica ne trpe sve.
Autor: Dušan Marić

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2