Oktobar 16, 2019

 

810x100

DRAŽENKO MITROVIĆ: Srbijo, podrži stvaranje novih šampiona!

Vicešampion u bacanju diska na Paraolimpijskim igrama u Pekingu i Londonu Draženko Mitrović pozvao je Srbiju da podrži stvaranje novih šampiona. Mitrović je, zajedno sa Paraolimpijskim komitetom Srbije i Apatinskom pivaro, u Smederevu predstavio platformu "Šampioni svaki dan".

U okviru prezentacije, predstavljen je i sajt www.sampionisvakidan.rs, namenjen osobama sa invaliditetom i svim građanima koji žele da se uključe u ovaj projekat. Cilj projekta je da se osobama sa invaliditetom omoguće bolji uslovi za bavljenje sportom i veća dostupnost sportskim objektima.

- U Srbiji se trenutno paraolimpijskim sportovima u proseku bavi oko 2.000 ljudi, a taj broj bi mogao biti višestruko veći. Osobe sa invaliditetom postižu sjajne rezultate u sportu kada im se za to pruži prilika. Ovaj projekat je zamišljen da bude vetar u leđa svima onima koji žele da naprave nešto novo i pozitivno u svom gradu, rekao je Mitrović.

On je pozvao sportska udruženja, udruženja građana i sve institucije ili organizacije koje se aktivno bave sportom ili žele da doprinesu povećanju pristupačnosti u sportu da se prijave putem predstavljenog sajta. Tri najbolje inicijative dobiće sredstva za realizaciju u vrednosti od 4.000 evra.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2