Juni 03, 2020

 

postanska 05.2020

Smederevski strelci spremni za Beograd

By Decembar 04, 2017 0

Smederevski strelci, posle odmora ovog vikenda i preskočenog međunarodnog takmičenja „Trofej mladosti“, koji se po 41. put održao u Zagrebu, spremno dočekuju naredni vikend i 42. Internacionalno prvenstvo u našem glavnom gradu.  

Posle nedavnog održanog prvog državnog prvenstva u novoj olimpijskoj disciplini u Smederevu, strelci iz 17 zemalja, uključujući i domaće takmičare, prvog dana takmičenja na turniru u Beogradu, u petak 8. decembra, najpre će odmeriti snage, upravo u miksevima. Takmičenje se održava u seniorskoj konkurenciji, u disciplini mešoviti parovi vazdušnim pištoljem i puškom.

„Smederevo“ će predstavljati tim koji je na Prvenstvu Srbije bio peti u disciplini vazdušni pištolj: Ana Alentijev i Petar Adamović. U disciplini vazdušna puška Veljko Ilić će nastupiti u paru sa koleginicom iz reprezentacije: Marijom Kolarević iz Streljačke družine „Jedinstvo“ iz Stare Pazove. 

Pored njih troje na strelište u sportskoj dvorani „Bel Ekspo Centar“ izaćiće još i naš najmlađi strelac pištoljem Dušan Bojić i Natalija Tasić, vazdušnom puškom.

Drugog dana, u subotu 9. decembra, na programu su takmičenja za „Trofej Beograda“. Takmičenje se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, u konkurenciji juniorki, juniora, seniorki i seniora, u disciplinama vazdušni pištolj i puška. Ana Alentijev je 2011. godine osvojila Trofej Beograda, a 2013. godine srebrnu medalju u kategoriji juniorki.

Sledećeg dana, u nedelju 10. decembra, na programu je „Gran pri Beograda“. Takmičenje se održava u kategoriji seniorki i seniora,u disciplinama vazdušni pištolj i puška. Takmičari juniorskih kategorija, na Velikoj nagradi Beograda 2017. nastupaju u kategoriji seniorki i seniora.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2