Print this page

Ekipa „Hanter hausa“ pobednik 20. Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

By Januar 12, 2018 0

Ekipa „Hanter hausa“ iz Velike Plane pobednik je jubilarnog dvadesetog novogodišnjeg turnira u malom fudbalu (futsalu), koji je sinoć završen u Velikoj Plani. Oni su u finalu, pred oko 350 gledalaca, rezultatom 9:3, deklasirali ekipu „Korman put“ iz Kragujevca i osvojili nagradu od 200.000 dinara.

Ubedljivoj pobedi domaćina kumovala je neozbiljnost ekipe iz Kragujevca, kojoj je sinošnja utakmica bila treća u istom danu. Prvo su odigrali utakmicu u Valjevu, zatim otišli na turnir u Mladenovcu, gde su izgubili finalnu utakmicu, iako su dva minuta pre kraja vodili sa 2:1, pa su indisponirani, posvađani i preumorni došli u Planu. Kada je finalna utakmica trebala da počne ispostavilo se da gosti nemaju dovoljan broj fudbalera, pa je početak kasnio desetak minuta.
Senku na ubedljivu pobedu „Hanter hausa“ bacila je činjenica da je bilo grubih propusta u prijavljivanju fudbalera. Po pravilima turnira, svaka ekipa je imala pravo da u toku takmičenja prijavi dva nova igrača. Rukovodilac u TSC, koji je zamolio da mu ne navodimo ime, tvrdi da su „lovci“ to pravo iskoristili u polufinalnoj utakmici protiv „Nikolić farme“, koju su dobili sa 1:0 i u kojoj su im igrala dvojica novih igrača.
-Sinoć u finalnoj utakmici su nastupili sa još dva nova fudbalera, iako na to nisu imali pravo. Sreća je pa Kragujevčani nisu uneli prigovor u zapisnik, jer bi u tom slučaju morali da ponovimo finalnu utakmicu, što bi bio skandal – objašnjava naš sagovornik, koji kaže da nije uspeo da se izbori protiv ovog kršenja pravila.
„Hanter haus“ je kontrolisao ritam i tok utakmice, igrači tog tima su igrali sa mnogo više srčanosti i njihova pobeda ni u jednom trenutku nije bila pod znakom pitanja.
U utakmici za treće mesto „Farma Nikolić“ pobedila je „Soker“ sa 5:2, međutim u kvalitetu ove dve ekipe ne postoji razlika kakva bi se mogla naslutiti iz rezultata. „Kladioničari“ su prvo poluvreme završili vođstvom 1:0, već u prvim minutama drugog poluvremena bilo je 2:2, a onda su „farmeri“ dodali gas i ubedljivo nadvisili protivnika.
Na turniru su učestvovale 24 ekipe, iz Velike Plane, Smederevske Palanke, Žabara, Jagodine i Kragujevca.
Za najboljeg igrača turnira proglašen je Bojan Đokić, dok je najbolji strelac bio Igor Vićentijević sa 13 pogodaka, obojica članovi pobedničke ekipe.
Ekipa „Partenon“ iz Smederevske Palanke dobila je specijalno priznanje, zato što je učestvovala na svih 20 novogodišnjih turnira u malom fudbalu u Velikoj Plani.
Organizator turnira bio je Turističko-sportski centar.
Ovacije prepune sportske hale pobrala je i Iva Radić, osmogodišnja gimnastičarka, koja je u poluvremenu finalne utakmice gledaoce zabavljala svojim gimnastičkim akrobacijama.