Print this page

Tri medalje za pionirke Veslačkog kluba Smederevo

By Mart 01, 2018 0

Najbolje rezultate iz sastava Veslačkog kluba Smederevo, na Državnom prvenstvu na ergometrima, održanom minulog vikenda u Hali Ranko Žeravica na Novom Beogradu, ostvarile su pionirke, koje su se, iako su nastupale sa samo devet učesnica, sa ovog takmičenja vratile sa tri medalje – po jednom zlatnom, srebrnom i bronzanom. 

Najsjajnije odličje pripalo je Milki Zdjelar i Milici Mladenović u dubl skulu, srebrne su bile u četverac skulu Maša Vasić, Milica Pejović, Jelena Vukelić i Teodora Stevanovska. 
Bronzanu medalju  u dubl skulu osvojile su Ana Soldatović i Nevena Stevanović. Jedina medalja u konkurenciji pionira, srebrna,  pripala je Božidaru Kovačeviću i Dimitriju Simiću u dubl skulu. U konkurenciji juniora solidan rezultat zabeležili su Lazar Ristić i Marko Torbica  plasmanom na četvrto, odnosno sedmo mesto. 
U konkurenciji kadeta peti je bio Miroslav Jovanović, a kod pionira Matija Bančov je zauzeo 12. mesto. Zlatno odličje, nekako po tradiciji, kada se pojavi na šampionatu, pripalo je  Nikoli Otaševiću u konkurenciji veterana od 40 do 49 godina.
Na Državnom prvenstvu na ergometrima učestvovalo je više od 500 veslača i veslačica iz svih srpskih klubova, a Veslački klub Smederevo predstavljala su 44 takmičara u konkurenciji juniora, kadeta i pionira.
Aleksandar Filipović je bio prijavljen za ovo takmičenje, ali se nekoliko dana pre šampionata povredio pa je morao da preskoči šampionat na ergometrima.
Prvo naredno takmičenje na kome bi trebalo da nastupe smederevski veslači je „Kroacija Open“ u Zagrebu 14. i 15. aprila.