Novembar 28, 2020

 

postanska 30.10

NOVI ČAMCI ZA VESLAČKI KLUB SMEDEREVO

By Oktobar 08, 2019 0

Zahvaljujući sredstvima dobijenim od lokalne samouprave, ali i sponzora i donatora, Veslakčki klub Smederevo kupio je dva nova čamca – skif i dubl skul, a posle gotovo pola veka, tačnije 48 godina, nabavljena su i dva polovna osmerca iz Velike Britanije. Za to je, ukupno, izdvojeno 43.000 evra. Novi čamci predstavljeni su javnosti u prisustvu mladih veslača, rukovodstva kluba i predstavnika lokalne samouprave.

Vozni park Veslačkog kluba Smederevo je bogatiji za dva nova čamca firme „Empaher“ iz Nemačke, jednog od najboljih svetskih proizvođača opreme za veslanje, navedeno je u klubu.

– Dodaju i da je u želji da nastavi sa dobrim rezultatima na domaćoj, a pre svega međunarodnoj sceni, rukovodstvo Veslačkog kluba Smederevo donelo odluku o kupovini dva nova čamca, skifa i dvojca – dubl skula. Pored toga, posle skoro pola veka, nabavljena su dva polovna osmerca, a “flota” je obogaćena i za dva polovna četverca.

–Interesantno je da smo poslednji osmerac kupili 1971. godine. Uz pomoć prijatelja i sponzora kupili smo i doterali dva osmerca iz Engleske. Pošto imamo vrhunske sportiste seniore, odlučili smo da zajedno sa gradom krenemo u nabavku novih čamaca. Bez vrhunskih takmičara i vrhunske opreme nema ni vrhunskih rezultata. Vrednost ovih čamaca je oko 34 000 evra, odnosno onoliko koliko smo ove godine dobili od grada. Kada se tome dodaju sredstva koja smo izdvojili za osmerce i dva četverca, dolazimo do cifre od blizu 43 000 evra – rekao je predsednik VK Smederevo Miljan Popović, zahvalivši se lokalnoj samoupravi na sredstvima kojima je pomogla nabavku čamca.

Luka Đorđević član Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije i član UO VK Smederevo, konstatovao je, kao neko ko je 35 godina u VK Smederevo, da su prvi „Empaher“ čamci u Smederevo stigli početkom 90-ih godina prošlog veka. Ti čamci su tada, sa ljudima koji su preuzeli klub, udarili temelje sadašnjeg kluba, naglasio je Đorđević i dodao.

–U toku je smena generacija i ja se iskreno nadam da ćemo kao i do sada zajedno sa Partizanom i Crvenom zvezdom biti najbolji u Srbiji. Očekuje i medalje sa velikih svetskih takmičenja. Kada govorimo o medalji sa Olimpijskih igara, to je jedan veliki projekat koji sami ne možemo da uradimo. Možemo da se izborimo za odlazak na najveću sportsku smotru i razmišljamo u tom smeru, ali medalja bi morala da bude zajednički projekat kluba i grada. U klubu imamo iskusne ljude koji su učestvovali u pravljenju sadašnjeg imidža kluba, ali i mlade ambiciozne trenere, koji sa ovim novim čamcima i velikim brojem talentovanih dečaka i devojčica mogu do još boljih rezultata – smatra Luka Đorđević.

Promociji novih čamaca prisustvovao je i Veselin Savić, evropski prvak iz 2014. godine u dvojcu bez kormilara, sa Dušanom Bogićevićem.

SDN

Last modified on Ponedeljak, 04 Novembar 2019 19:49

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2