Juli 07, 2020

 

postanska 20.06.2020

VK SMEDEREVO NA POSLEDNJEM TAKMIČENJU SEZONE SA PET POSADA

By Septembar 20, 2019 0

Državnim prvenstvom u konkurenciji pionira i takmičenjem u okviru Kupa Srbije, koje će biti održano u subotu, 21. septembra, na Adi Ciganliji, stavlja se tačka na zvanična ovogodišnja veslačka nadmetanja u Srbiji. Veslački klub Smederevo nastupiće sa pet posada, najavljuju iz ovog kluba.

-Milica Mladenović će veslati u skifu, Jovana Vučić i Teodora Stevanovska, kao i Milica Savić i Anastasija Jovanović u dubl skulu. U konkurenciji pionira VK Smederevo će imati dve posade. Posadu četverac skula čine Mihajlo Milovanović, Lazar Bulajić, Stevan Stoilković i Petar Veselinović, a u osmercu će veslati Vukašin Vujanović, Bogdan Cvetković, Rajan Karnahan, Lazar Tasković, Lazar Živanović, Dimitrije Vuković, Ivan Ivanović, Dimitrije Otašević i kormilarka Iva Danić – navode u klubu.
Za razliku od kadeta, juniore i seniora, pioniri će umesto 2000, veslati stazu dužine 1000 metara.
– Očekujem da se Jovana i Tea domognu zlata. Dobre šanse ima i Milica Mladenović u skifu, ali će imati jaku konkurenciju u skifistkinji iz Čuruga. Ostali će pokušati da ostvare što bolji plasman- ističe Uroš Dimitrijević trener mlađih selekcija u VK Smederevo.
VK Smederevo je krajem juna, kada je održano prvenstvo Srbije za kadete, juniore i seniore, osvojio 12 medalja, šest zlatnih, četiri srebrne i dve bronzane.

SDN

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2