Januar 26, 2021

 

postanska 30.10

Smederevo otvara 13. zimsku kampanju dobrovoljnog davanja krvi

Institut za transfuziju krvi i Crveni krst Srbije uz podršku lokalnih samouprava započeli su danas 13. zimsku kampanju dobrovoljnog davanja krvi koja za cilj ima da se obezbede dovoljne količine krvi u periodu godine kada se očekuju smanjene rezerve, kao i podizanje svesti građana o važnosti dobrovoljnog davanja krvi. 

Tokom januara i februara, kroz organizaciju akcija dobrovoljnog davanja krvi u lokalnoj zajednici i podsticanje građana da se uključe, preko 40 gradova i opština simbolično će se takmičiti za titulu Šampion solidarnost, a ovogodišnju kampanju otvoriće danas Požarevac i Smederevo.

Ovogodišnja Zimska kampanja je od posebnog značaja, saopšteno je iz Instituta, jer se prvi put realizuje u drugačijim uslovima, odnosno u vremenu kada je ceo svet suočen sa velikim izazovom - pandemijom virusa korona na koji, kako ukazuju iz Instituta, jedino zajedno možemo da odgovorimo.

Akcije dobrovoljnog davanja krvi u školama, na fakultetima, u institucijama i kompanijama i dalje su ograničene ili se uopšte ne organizuju i akcije u lokalnoj zajednici su jedini siguran izvor prikupljanja krvi.

Iz Instituta ukazuju i na to da iako živimo drugačijim stilom jer nas je pandemija korona virusa otuđila, važno je da se borimo za očuvanje duha zajedništva, jer jedino tako život može biti sigurniji.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2