Decembar 06, 2021

 

postanska 28.10.2021

Saopštenje za javnost poverenika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Nikole Vučena

By Februar 10, 2021 0

Poštovani građani opštine Smederevska Palanka,

dužnost mi je, kao poverenika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke i predsednika opštine Smederevska Palanka, izabranog  sa liste Aleksandar Vučić- Srpska napredna stranka, kojoj su građani dali ogromnu podršku i poverenje na izborima, - da pružim apsolutnu  podršku našem predsedniku, Aleksandru Vučiću, u borbi protiv organizovanog kriminala. Istovremeno, kao građanin Srbije, smatram da je moja moralna obaveza da izrazim podršku predsedniku Srbije, u trenutku kada su, zbog njegove otvorene i nekompromisne borbe protiv organizovanog kriminala i sprege tajkuna i politike – izloženi pretnjama i uvredama čak i članovi njegove porodice.

Država Srbija, na čelu sa predsednikom Vučićem, još je jednom pokazala da je bezbednost građana na prvom mestu, da u Srbiji više neće imati moć opasne kriminalne grupe, i da niko nije jači od države. Predsednik Srbije je svojim političkim autoritetom i energijom veoma hrabro ušao u borbu protiv mafije, sprovodeći policijsku akciju koja je bez presedana u novijoj istoriji naše zemlje.    

Vlada Republike Srbije i predsednik Vučić lično, mnogo su učinili za naš kraj. U ovom teškom periodu obnove celokupne Srbije, u našem gradu urađeno je više nego prethodnih nekoliko decenija, i to će ostati zabeleženo u istoriji Smederevske Palanke. Ostaće upamćeno i to da je predsednik Srbije pokazao istinsku  brigu za našu opštinu, da je našao vremena da se upozna sa našim problemima, baš kao što neće biti zaboravljeno ni njegovo prijateljsko i neposredno ophođenje prema žiteljima Smederevske Palanke. Vizionarstvo, snaga i energija, čiji je rezultat polet obnove, međutim, zahtevaju  nemilosrdan obračun sa onim mračnim silama, koje uvek iznova prete da Srbiju vrate u period mraka i zaostalosti.Opština Smederevska Palanka, do pre samo četiri godine,  bila je jedna od najzaduženijih opština u Srbiji. Građani su živeli bez vode i ulične rasvete,  u potpunom mraku, bez uređene putne infrastrukture u uslovima koji ne priliče ni jednom čoveku, pogotovu u 21. veku.

Velikim zalaganjem predsednika  Srpske napredne stranke i Republike Srbije, Aleksandra Vučića,  kome  dugujemo veliku zahvalnost na uloženom trudu, razumevanju i nesebičnoj pomoći u posredovanju prema važnim državnim institucijama,  mesto u kome živimo je za kratko vreme  ponovo postala sredina u kojoj može normalno da se radi, školuje, da se živi dostojno čoveka. Sada imamo kilometre asfalta, sredstva za obnovu bolnice i škola. Svojom brigom, predsednik Vučić nam je pokazao da nismo ostavljeni i zaboravljeni, kao što smo bili decenijama, kada u naš grad nije ulagano. Pažnja koja nam je ukazana, svedoči da nema sredina prvog i drugog reda, već da smo svi, kao ljudi, ravnopravni u svojim željama i potrebama.

Da bi Srbija nastavila ovim pravcem, koji vodi u društvo razvijenih evropskih naroda, moramo da se ujedinimo, ne samo u borbi protiv organizovanog kriminala, nego i u  obračunu sa onim interesnim grupacijama u našem društvu koje pod plaštom politike nastoje da osiguraju svoje nelegalne poslove i ogromno lično bogatsvo, stečeno na račun građana Srbije.

Napadi na predsednika Vučića i njegovu porodicu, prema tome, istovremeno su napad na sve poštene građane Srbije, na ljude koji nastoje da pruže doprinos borbi za prosperitet naše zemlje, za bolji i sadržajniji život svih nas.Izražavajući podršku predsedniku Vučiću, Srpskoj naprednoj stranci, Vladi Republike Srbije, državnim organima i institucijama - u borbi protiv organizovanog kriminala, mi pokazujemo da smo odabrali put obnove i napretka, i da nećemo dozvoliti da nas pohlepni pojedinci i grupe vrate u mračnu prošlost.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2