Oktobar 18, 2021

 

postanska 09.07.2021

Sekretar Ministarstva prosvete posetio Smederevsku Palanku

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Ivica Radović, danas je posetio Smederevsku Palanku. Domaćin mu je bio predsednik Opštine Nikola Vučen.

Na radnom sastanku govorili su o unapređenju osnovnog i srednjeg obrazovanja, o stanju u kakvom su zatekli škole u koje se godinama nije ulagalo, o dosadašnjim ulaganjima i trenutnom stanju obrazovnog sistema i obnovi  škole u Goloboku. Jedna od glavnih tema je bila i plan upisa na dualne osbrazovne profile.

- Želimo da unapredimo dualno obrazovanje u obrazovnom sistemu naše opštine, a prof. dr Radović je tu našu inicijativu prepoznao. Zahvaljujući njegovoj stručnosti, budući da je decenijama profesor u visokostručnim obrazovnim ustanovama, siguran sam da ćemo kroz dualno obrazovanje pružiti mogućnost mladima, svršenim studentima i srednjoškolcima,  zapošljavanje u svom gradu. Prepoznatljivi smo bili po fabrici Goša, sada  po korejskoj fabrici Kjungšin Kejb i naravno po Institutu za povrtarstvo. Uz pomoć Ministarstva prosvete, u narednom periodu, uz obezbeđivanje svih neophodnih uslova i ulaganja, vratićemo veru u naše obrazovne institucije, Palanka će biti poznata i po najboljim kadrovima. U ime lokalne samouprave zahvalio sam prof. Radoviću na poseti, kome je inače ovo prva zvanična poseta nekoj opštini kao državnom sekretaru ministarstva, rekao je Vučen posle sastanka.

Vučen ističe da je jedan od značajnih elemenata povezivanja školskog sistema sa naučnim sadržajima u samoj Palanci moguć i prepoznatljiv. 

- Da ponovim, Palanka je prepoznatljiva po Institutu za povrtarstvo, koji od pre godinu dana nije Privredno društvo nego ustanova i kao takva nalazi se u predmetu direktne nadležnosti Ministrastva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Pored unapređenja  srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja, steći će se  uslovi za naučno istraživačke radove, dodao je Vučen.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2