Oktobar 18, 2021

 

postanska 09.07.2021

ALEKSANDAR SRPSKI CELOM SVETU: Dobrodošli svi u Srbiju!

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da lično ne veruje da bi EU mogla da donese odluku da priznaje samo one vakcine koje su oni odobrili, a da ne priznaju kinesku.

Aleksandar Vučić je poručio da, ako EU odluči da priznaje samo vakcine koje je ona odobrila, građani ne treba da brinu. Srbija će se osposobiti da ubrzano, za 90 minuta, izdaje pi-si-ar testove, najavio je predsednik.

Građani će moći, dakle, da putuju i tu neće biti problema, rekao je Vučić novinarima tokom prve posete jednog srpskog predsednika Bahreinu, uz sumnju da je moguće da EU donese takvu odluku, koja bi po njegovim rečima bila skandalozna.

  • Ne verujem da mogu da donesu takvu odluku. To bi bilo bezobzirno, a pitao bih kako će da prime onda mađarskog premijera koji se vakcinisao kineskom vakcinom, ja ću se vakcinisati kineskom vakcinom, baš sada kada takva mogućnost postoji. Šta će onda to značiti da ne mogu u Brisel, znači nema dijaloga sa Prištinom, primetio je Vučić.

U svakom slučaju, dodao je, Srbija će biti najotvorenija zemlja, jer ako takva odluka bude doneta, mi ćemo u našu zemlju pozvati tri miliona Kineza, koji neće moći u države EU, jer su vakcinisani kineskom vakcinom.

  • Pozvaćemo Ruse, celu Latinsku Ameriku i Afriku, ceo Zaliv, pa Tursku i sve njih, koje vi nećete da primite, Srbija hoće. Dobrodošli svi u Srbiju, poručio je Vučić.

U slučaju takve odluke EU, kaže da je loša stvar što vam neko ograničava kretanje, a dobra stvar je što će to Srbiji doneti ubrzani ekonomski razvoj, to što će Srbija pokazati da je slobodna zemlja, u kojoj može slobodno da se kreće, da poštuje svako mišljenje.

Last modified on Subota, 13 Mart 2021 16:01

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2