Oktobar 18, 2021

 

postanska 09.07.2021

VELIKA PLANA OBARA REKORDE: 190 stipendija za studente i učenike

Stipendije opštine Velika Plana za ovu školsku godinu dobiće 190 studenata, što ovu pomoravsku opštinu verovatno čini šampionom Srbije po ulaganju u obrazovanje visokoškolaca u odnosu na broj stanovnika.

Na konkurs se prijavilo 219 studenata i dva nadarena učenika srednjih škola, koja su osvajala jedno od tri prva mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

- Stipendije će dobiti svi studenti čiji prosek ocena nije manji od sedmice. Takvih je 180. Uslove je ispunilo i osam posebno nadarenih studenata, kao i dvoje nadarenih učenika. Moji saradnici i ja smo ponosni što svake sledeće godine u stipendiranje naših mladih ulažemo više nego prethodne godine, kaže Igor Matković, predsednik opštine Velika Plana.

Ove godine za stipendije će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno oko 100.000 evra.

Studenti će sedam meseci dobijati po 8.400 a đaci deset meseci po 5.400 dinara.

- Pre šest godina, pre nego što je odgovornost za vođenje lokalne samouprave preuzela Srpska napredna stranka, Opština je dodelila 25 stipendija, što je sedam i po puta manje nego ove godine. Ulažemo u obrazovanje, u našu decu, u naše blago. Cilj nam je da sledeće godine stipendiramo više od 200 studenata i đaka, ističe Matković.

 

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2