Avgust 21, 2019

 

postanska jun2019

Smederevski dani cveća

Udruženje proizvođača i ljubitelja cveća "Smederevski đurđevak" organizovalo je na centralnom gradsom trgu u Smederevu ovog deveti Sajam proizvođača cveća, baštenskog i sobnog bilja i rasada. Tehnički realizatori Sajma su turistički radnici iz Smedereva, a pokrovitelj je Grad Smederevo.

Smederevski dani cveća okupili su pedeset izlagača iz Smedereva, Grocke, Mladenovca, Kragujevca, Zemuna, Kruševca, Vrnjačke banje, Rače Kragujevačke, Požarevca, Smederevske Palanke, Majdanpeka...

Prema žiriju, najlepše uređeni štand imala je Ljiljana Pešić iz Smedereva, na drugom mestu je rasadnik "Zlatna tuja" iz Kruševca i treći je "Terracotta studio" iz Kragujevca.

Nagrada za najbolji kvalitet rasada tradicionalno je pripala JKP "Zelenilo" iz Smedereva, drugi je rasadnik "Đorđević – Vučić" iz Rače Kragujevačke, a na trećem mestu je Poljoprivredno gazdinstvo "Vučković" iz Male Krsne.

Proglašeni su i najbolji u kategoriji najlepše uređeno dvorište iz Smedereva i okoline. Vlasnica najlepšeg su Gorica i Dobrica Jovanović iz Vranova, drugi je Miloš Minić iz Kolara, a treći Mihajlo Glogovac iz Smedereva.

Sve tri nagrade za najlepše uređenu terasu pripale su Smederevkama. Nagrađene su Aleksandra Mitrović, Stanka Stevanović i Dragana Trajković.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2