Septembar 17, 2019

 

postanska 13.09.2019

Smederevski Jugotex d.o.o. - dobitnik priznanja "Bronzane gazele Srbije 2017"

Preduzeće za proizvodnju zaštitne odeće i opreme Jugotex d.o.o. Smederevo dobitnik je - "Bronzane gazele Srbije 2017".

 Jugotex d.o.o. Smederevo, izabran između top 500 kompanija (prema Bisnode metodologiji), koje su u periodu od 5 godina (2011-2015.) udvostručile svoju prodaju i obezbedile čak 23.539 novih radnih mesta.

Priznanja "Gazele Srbije 2017" za svoje poslovanje osvojile su: Vega IT Sourcing d.o.o. Novi Sad (Zlatna gazela Srbije 2017), Termovent Komerc d.o.o. Beograd (Srebrna gazela Srbije 2017) i Jugotex d.o.o. Smederevo (Bronzana gazela Srbije 2017).

Priznanje "Zlatna gazela" je dodelio Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, istakavši važnost uspešnog poslovanja domaćih kompanija – "gazela", koje su jedan od glavnih pokretača privrednog razvoja zemlje:

- Srpske gazele mogu da računaju na podršku Privredne komore Srbije koja postaje njihov hub za dalji rast i razvoj. Razvijamo najsavremenije alate za podršku brzorastućim kompanijama i unapređujemo dijalog sa državom i lokalnom samoupravom radi otklanjanja prepreka na koje privreda nailazi u poslovanju, da bi sadašnje gazele bile još dinamičnije i kako bi više bilo novih gazela. Takvim kompanijama poklanjamo posebnu pažnju zbog njihovog doprinosa ukupnom ekonomskom razvoju – rastu bruto domaćeg proizvoda i zaposlenosti, ali i zato što su dobri primeri, najbolji podsticaj i ohrabrenje za nove uspešne biznis priče. Što više budemo imali gazela, to će nam i privreda biti zdravija, jača i konkurentnija“, kaže Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Last modified on Četvrtak, 18 Maj 2017 10:18

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2