Septembar 20, 2020

 

postanska 20.06.2020

IT sektor u Srbiji: Nastavak prekvalifikacije za još 900 polaznika

By Oktobar 19, 2017 0

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je nastavak programa prekvalifikacije za IT sektor za 900 novih polaznika. Premijerka je na skupu povodom završetka pilot programa prekvalifikacija za IT sektor, koji je pohađalo 100 polaznika, kazala da je vlada odlučila da nastavi program prekvalifikacije s obzirom da je pilot faza potvrdila potrebu tržišta za IT kadrovima.

- Imajući u vidu da su digitalizacija i podrška IT sektoru jedan od ključnih prioriteta Vlade Srbije, odlučili smo da nastavimo program prekvalifikacije sa još 900 polaznika. Time ćemo ispuniti obećanje da će ove godine u program prekvalifikacija biti uključeno ukupno 1.000 ljudi, kazala je premijerka a prenela Vlada Srbije.

Ocenjujući da je digitalizacija "ogromna razvojna šansa Srbije i naša prilika da uhvatimo korak sa razvijenim svetom", Ana Brnabić je na skupu u Beogradu navela da Srbija želi da bude lider kada je reč o novim tehnologijama.

Premijerka je pozvala privrednike da nastave s podrškom programu prekvalifikacije, kao i zainteresovane IT kompanije da podrže taj program.

Program prekvalifikacije za IT zajednički realizuju Ministarski savet za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, na čijem je čelu premijerka, i Kancelarija Vlade Srbije za informacione tehnologije i eUpravu a sredstva za realizaciju projekta obezbedilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U pilot fazi prekvalifikacije, medju više od 9.000 prijavljenih kandidata, odabrano je 100 polaznika od kojih je obuku završilo njih 94.

Većina polaznika, njih skoro 70, su nakon obuke dobili prakse, dok se nekoliko zaposlilo.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2