Juli 05, 2020

 

postanska 20.06.2020

Mlekara „Velika Plana“ obnavlja rad: Novi vlasnik najavljuje 40 tona mlečnih proizvoda dnevno!

By Novembar 01, 2017 0

Novi vlasnik mlekare „Plana“, svojevremeno najpoznatije mlekare u Pomoravlju, koja je zbog pogrešnog upravljanja prošle godine završila u stečaju, je Nebojša Krstić, vlasnik kompanije „Millc prom“ iz Stenjevca kod Despotovca.

On je preduzeće, koje u svom vlasništvu ima fabriku površine oko 1.000 metara kvadratnih, pomoćne zgrade sa oko 600 kvadrata i 110 ari zemljišta, kupio za 36 miliona dinara.

Samo dan nakon kupovine, novi vlasnik je počeo radove na obnovi objekata i postrojenja.

-Isekli smo i iz fabričkog kruga izbacili sve stare mašine. Cilj nam je da proizvodnju obnovimo po najvećim svetskim standardima. Da bi to postigli, kupili smo najsavremenija postrojenja za proizvodnju mleka i mlečnih proizdvoda, koja ćemo do kraja godine dopremiti u Veliku Planu – kaže Krstić.

Imovina mlekare „Plana“ procenjena je na oko 115 miliona dinara, a na prvom pokušaju prodaje, u julu ove godine, nije bilo ozbiljnog kupca. Proizvodnja u mlekari je stala 1. jula 2016. godine, a samo mesec dana kasnije ona je otišla u stečaj.

ovi vlasnik ističe da će mlekara obnoviti proizvodnju mleka, sireva i kiselomlačnih proizvoda, ali da je u planu da se već sledeće godine krene u proširenje proizvodnje.

-Cilj mi je da u 2018. počnemo sa proizvodnjom feta sira i raznih vrsta sladoleda. Da od Velike Plane napravimo „dolinu“ kvalitetnih mlečnih proizvoda, koji će po svom kvalitetu biti prepoznatljivi na tržištu Srbije, ali i bivše Jugoslavije.

Krstić je vlasnik preduzeća „Millc prom“ koje se duže od dve decenije bavi otkupom mleka u Despotovcu, Svilajncu i okolnim opštinama.

-Sa radom smo počeli davne 1992. godine. Do početnog kapitala nismo, kao mnogi, došli pljačkaškom privatizacijom i otimanjem narodne muke, već smo u posao uložili novac koji su članovi moje porodice zaradili za više decenija rada u Zapadnoj Evropi.

Ove godine kompanija „Millc prom“ svakodnevno otkupljuje 12 tona mleka.

-Pokretanjem proizvodnje u Velikoj Plani naše potrebe za sirovinom će se značajno uvećati, tako da očekujemo da uskoro mleko otkupljujemo i od više desetina stočara iz ove opštine. Verujemo da ćemo biti novi zamajac razvoja stočarstva u Plani i okilini.

Krstić ističe da mu je plan da u Velikoj Plani proizvodi 40 tona mleka i mlečnih proizvoda dnevno. Ponovni početak rada nekada izuzetno uspešne mlekare je planirao za februar sledeće godine, a zapošljavaće „oko 20 radnika“.

-Za razliku od nekih drugih investitora u Veliku Planu koji se, da bi se „ogrebali“ o opštinu i državu, razbacuju obećanjima o zapošljavanju više stotina radnika, ja obećavam samo ono što je realno i samoodrživo. Naravno da očekujem da ćemo posle proširiti proizvodnju i zaposliti nove desetine radnika, ali držimo se one narodne da prvo skočite, pa onda kažete „hop“ – naglašava novi vlasnik planjanske mlekare.

Izvor: Srbija Danas

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2