Januar 21, 2020

 

postanska dec

SMEDEREVSKA PALANKA: Vodosnabdevanje redovno, postavljene nove pumpe za vodu

By Februar 14, 2018 0

Višegodišnji problemi sa svakodnevnim isključenjima vode za stanovnike Smederevske Palanke biće rešeni do početka najtoplijeg godišnjeg doba. Nakon što je krajem 2017. godine kupljena nova glavna pumpa za vodu u gradskom postrojenju, koja nije zamenjena od postavljanja 1974. godine, sistem je normalizovan i ukinute su noćne restrikcije u vodosnabdevanju Palanke.

Kako su i najavili iz Privremenog organa opštine Smederevska Palanka, revitalizacija vodovodne mreže je nastavljena i ekipe JKP „Vodovod“ postavile su novu pumpu za vodu sa elektromotorom na rezervoar R1. Nova pumpa, koja je kupljena sredstvima lokalne samouprave je nešto većeg kapaciteta i omogućiće stanovnicima naselja Kolonija, koji se snabdevaju vodom iz ovog rezervoara, stabilnije i sigurnije vodosnabdevanje.
- Do sada je kupovinom glavne , dve potisne i kupovinom 6 pumpi za bunare potrošeno nešto više od 5 miliona dinara, a ono što nas čeka u narednom periodu je, da uz pomoć Vlade Srbije, krenemo u sanaciju vodovodne mreže koja nam je rak rana u ovom trenutku, rekao je Nikola Vučen, predsednik Privremenog organa opštine Smederevska Palanka.
Revitalizacija bunara na izvorištima Singer, Buline vode i Rudine tek predstoji, za te bunare pumpe su već obezbeđene i očekuje se da one budu postavljene do početka letnje sezone.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2