Decembar 06, 2021

 

postanska 28.10.2021

SLUČAJ AVRAMOVIĆ IZAŠAO IZ LOKALNIH OKVIRA: Optužbe na račun Gradonačelnice moraju pred Ministarstvo?

By Februar 17, 2018 0

Optužbe koje se poslednjih nekoliko nedelja u javnosti iznose protiv gradonačelnice Smedereva dr Jasne Avramović prevazišle su okvire lokalne politike i moraju biti predmet rasprave pred državnim organima. 

Nisu u pitanju brojne afere sa "finansijskim efektima", nego tvrdnja da dr Avramović u svom kabinetu saslušava gradske odbornike, preti im i da, poput Ace dr Šapića na Novom Beogradu pokušava da privatizuje vlast u Smederevu, odnosno da oponaša Luja XIV, koji se vodio maksimom "Država to sam ja!". 

Nije tajna da nekoliko odborničkih grupa sakuplja potpise za vanrednu sednicu Skupštine grada Smedereva. Tvrde da su već okupili dovoljno istomišljenika da se dr Avramović uskrati poverenje. U prilog svom zahtevu navode afere i pozivaju državne organe da reaguju. Niti dr Avramović niti iko iz njenog okruženja nisu javno opovrgli navedene optužbe, iako se neke od njih mere stotinama miliona dinara i ozbiljnim zloupotrebama službenog položaja.  

Za razliku od tih afera, kojima bi trebalo da se bave tužilac i policija, a ne čaršija i političari, optužba da dr Avramović u kabinetu Gradske kuće saslušava odbornike, preti im, fotografiše ih i prikuplja podatke o njima i njihovim porodicama, mora da bude predmet interesovanja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. 

Ukoliko se dokaže da optužbe nisu istinite, oni koji ih iznose pretrpeće političku i drugu štetu. Ali, ako se pokažu istinitim, onda odgovorni moraju da odgovaraju.  

Našoj redakciji javio se određeni broj odbornika i članova udruženja građana, a jedno od njihovih svedočenja prenosimo i javno.

- Po gradu me slikaju Jasnini paparaci. Jasmina Vojinović je pokazivala velike urađene fotografije Dragani Medić. Na fotografiji smo ja i N.P., a pored fotografija su i kucani lični podaci: Ime, prezime, adresa, datum rođenja, radno mesto, članovi porodice... Pozivaju osobe u kabinet na informativne razgovore, vrše istražne radnje i prete. Pokazuju urađene fotografije i podatke o pojedincima, čak i imena dece, u koju školu idu. Kao da su udbaši, kaže jedan od naših sagovornika čije ime je poznato redakciji.

Redakcija regionalnog informativnog portala ePodunavlje zatražiće zvaničan odgovor gradonačelnice dr Jasne Avramović na iznete tvrdnje, ali i sagovornike u tužilaštvu i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. Jer, ovo nije jedna od tema zanimljivih za medije, ovo je ukazivanje na dešavanja posle kojih u Smederevu više ništa neće biti kao što je bilo.

Last modified on Subota, 17 Februar 2018 20:44

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2