Decembar 06, 2019

 

810x100

ODBORNICI POSLALI JASNU PORUKU: Ima li dr Avramović još uvek kredibilitet da bude gradonačelnica?

By Februar 20, 2018 0

Većina odbornika Srpske napredne stranke u Smederevu nije se pojavila na jučerašnjem zasedanju Skupštine Grada, čime su, kao politička organizacija, ukazali da neće dozvoliti pojednicima, poput gradonačelnice dr Jasne Avramović, da samostalno, bez ikakvih konsultacija sa strankom, rukovode Smederevom.

Iako SNS u Skupštini grada Smedereva ima natpolovičnu većinu, dr Avramović je jedva obezbedila kvorum uz prisustvo odbornika drugih političkih opcija, koji su potom takođe napustili sednicu i zatražili konsultacije sa poverenicima GrO SNS Vesnom Kiš, Dejanom Stošićem i Jovanom Bečom, a ne sa Gradonačenicom.

Odbornici i pozicije i oopozicije su nedvosmisleno naveli da se oko važnih političkih odluka neće konsultovati, pregovarati i dogovarati sa pojedincima, već sa legitimnim političkim organizacijama koje vode Smederevo.
U takvoj situaciji, zamenik predsednika Skupštine Branče Stojanović, morao je da prekine sednicu i odredi pauzu, kako bi se obavile konsultacije. 

viber image

Konsultacije su brzo i jasno okončane, pa je sednica nastavljena u 15 časova. Sve odluke, voljom većine, usvojene su za desetak minuta, pa se ovaj presedan u istoriji parlamentarizma Smedereva može tumačiti isključivo kao opomena gradonačelnici Avramović, a ne kao ikakva nestabilnost u funkcionisanju Skupštine ili ozbiljnih političkih grupacija kojima su Smederevci ukazali najveće poverenje. 

Nezvanično, gradonačelnica Avramović je pokušala da "preskoči" GrO SNS u Smederevu i obrati se direktno rukovodstvu stranke. Naišla je na zatvorena vrata. Takođe, odbornicima koje je ona dovela iz njenog Pokreta, morala je tokom pauze da obezbedi pečenje, kako je i oni ne bi napustili, što je još jedan od razloga da se javno postavi pitanje: Ima li  dr Jasna Avramović još uvek kredibilitet da obavlja funkciju gradonačelnika Smedereva?

Last modified on Utorak, 20 Februar 2018 09:27

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2