Juni 03, 2020

 

postanska 05.2020

Bruka Gradonačelnice Smedereva na štetu dece

By Februar 23, 2018 0

Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović, insistiranjem na odluci da se dečji vrtić useli u prizemlje stambene zgrade u Cvijićevoj, ni najmanje nije mislila na prava, potrebe i bezbednost najmlađih Smederevaca.

Poslovni prostor od 295.52 kvadrata, koji je iznamljen na tri godine po ceni zakupa od 9.421.650,36 dinara, a koji Gradonačelnica ima nameru da otkupi po isteku zakupa po tržišnoj ceni od 1000 evra plus PDV, apsolutno je neuslovan za obavljanje delatnosti dečjeg vrtića.

Deca nemaju ni bezbedan prilaz objektu, jer se odmah pored ulaza nalazi gradilište i to od samog početka rada ovog vrtića. Takođe, ostali stanari se parkiraju do samih ulaznih vrata, a da ne pominjemo da nema niti igrališta niti ograđenog dvorišta gde bi najmlađi Smederevci bili sigurni i bezbrižni. Ovako, osuđeni su na zatvoren prostor, iako su programom rada vrtića predviđene i aktivnosti na otvorenom. Proleće, leto i jesen deca provode u četiri zida, umesto na svežem vazduhu.  

1

Kako saznajemo, ovaj prostor je prvobitno bio namenjen za garaže, ali se investitor suočio sa problemom loše prodaje. Potom je usledio dogovor sa Gradonačelnicom. Njeni interesi iz ugla funkcije koju obavlja nikako nam nisu jasni, ali možda tu postoji nešto drugo. 

Kao što smo već pisali, Smederevci tvrde da je tast dr Gorana Avramovića, rođenog brata gradonačelnice dr Jasne Avramović, u istoj zgradi kupio svojoj ćerki stan. Sugrađani poznaju ovu porodicu i tvrde da ovaj penzioner teško sebi može da priušti kupovinu ovako ozbiljne nekretnine, po ceni od 750 evra po kvadratu plus PDV. Dodaju da su se u ove objekte uselili i neki bliski saradnici aktuelne Gradonačelnice, koji to, sa svojim platama, teško sebi mogu da priušte.

Redakciji regionalnog informativnog portala i dalje je nelogično i nejasno zašto je lokalna samouprava donela odluku o vremenski ograničenom zakupu i zašto baš na tri godine, a ne odmah o kupovini ovog prostora s obzirom da je Gradonačelnica od starta spremna da ga otkupi, pogotovo ako se zna da cena zakupa na mesečnom nivou iznosi 262.712,51 dinara. Ima tu ozbiljnog materijala za nadležne organe, pogotovo ako se cena zakupa na tri godine i cena pomenutog stana poklapaju?!

Kabinet Gradonačelnice još uvek se nije oglasio ovim povodom, što je slučaj i sa aferom "Disić", kojeg je sa lažnom diplomom, zbog koje je i osuđen, postavila na mesto zamenika direktora "Čistoće", sa kojeg je uticao na javne nabavke velike vrednosti.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2