Decembar 06, 2019

 

810x100

SVEČANO OTVOREN SAMIT100 LIDERA

By Oktobar 01, 2018 0

Sedmi po redu Samit100 biznis lidera jugoistočne Evrope, čija je ovogodišnja glavna tema digitalna transformacija, svečano je otvoren danas u Beogradu. Na otvaranju Samita 100 lidera učestvovali su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, predsednica Srpske asocijacije menadžera i predsednice UO Samita 100 Stanka Pejanović, direktor operacija kompanije A1 Telekom Austria Group Alejandro Plater, kao i viši savetnik Boston Consulting Group Antonella Mei-Pochtler. 

Premijerka Ana Brnabić istakla je na otvaranju Samita100 biznis lidera u jugoistočnoj Evropi, da veruje da ceo region uključivanjem u procese digitalne transformacije može da postane "region pobednika". 

- Čvrsto verujem da je četvrta industrijska revolucija ogromna šansa Srbije i celog regiona da sustigne i uhvati korak sa razvijenim svetom, izjavila je premijerka. Dodala je i da ceo region ne može sebi da priušti da propusti tu šansu. 

- Ovo je jedan od najvažnijih prioriteta Vlade Srbije, na kojem radim svaki dan. Verujem da na talasu četvrte industrijske revolucije, koja je obeležena digitalizacijom, ovo može biti region pobednika i prethodnika u inovacijama i primeni novih tehnologija u privrednom rastu, istakla je Brnabić.

Predsednica Srpske asocijacije menadžera (SAM) i predsednica UO Samita 100 Stanka Pejanović istakla je na otvaranju Samita 100 biznis lidera da je Beograd ponovo domaćin Samita i naglasila da će biti razmotrene mogućnosti kako da kroz povezivanje iskoristimo što bolje promene četvrte industrijske revolucije kako bi region postao razvijeniji i konkurentniji na globalnom tržistu.

- Zajedničkim naporima možemo da učinimo da ceo region bude konkurentniji i iskoristi prednosti digitalne transformacije, rekla je Pejanović. Ona je dodala da je digitalizacija velika šansa i da može da doprinese razvoju lokalnih ekonomija i zajednica kao i da je potrebno sinhronizovano delovanje privrede i školstva kako bi deci u regionu omogućili da budu deo svetske ekonomije, ali i da bi imali stručnjake za nove poslove u IT industriji i otvorili perspektive jačanja nacionalnih ekonomija.

Glavna tema sedmog Samita100 biznis lidera je kako iskoristiti 4. industrijsku revoluciju kao odskočnu dasku i na taj način učniti "kvantni" skok do razvijenog i globalno konkurentnog regiona. Tokom dva dana Samit će okupiti stručnjake i ministre regiona koji će govoriti na najrazličitije teme, poput mobilnosti rada, energetske održvosti, perspektive jačanja konkurentnosti nacionalnih ekonomija, kao i konkurentskog potencijala čitave jugoistočne Evrope. 

Na Samitu će učestvovati i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, zamenik makedonskog premijera Kočo Anđušev i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović. 

Inicijator i organizator Samita100 biznis lidera je Srpska asocijacija menadžera (SAM) uz podršku Udruženja menadžera Slovenije (ZM), Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), i ostalih biznis partnera iz regiona - Atlas fondacija iz Crne Gore, Alkaloid iz Makedonije, BBI Bank i ASA holding iz BiH. Ovaj događaj okuplja najistaknutije poslovne lidere Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije, kao i predstavnike država iz regiona. 

Samit100 biznis lidera, prvi je takav, jedinstven skup u regionu, zamišljen kao platforma za privredno povezivanje i konkretan doprinos biznis lidera političkim naporima za unapredenje ekonomske saradnje i konkurentnosti regiona.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2