Avgust 21, 2019

 

postanska jun2019

Veleposednik Stojković ugrozio regionalni gasovod u Velikoj Plani?

By Decembar 26, 2018 0

Zvonko Stojković, čiji su roditelji imali zemlju samo u saksiji, od bolničkog magacionera sa ozbiljnim prijateljima u politici, odjednom je postao veleposednik, vlasnik više desetina nekretnina, sa poslovima vrednim milione. I Al Kapone je govorio, za prvi milion me ne pitajte...a nas baš to zanima.

Tema ipak nije trgovina lekovima, niti magacin bolnice u Smederevskoj Palanci koju Stojković snabdeva svim i svačim, u ogromnim količinama. Nije ni sečenje zaštićenog drveta zbog Gomeksa i parkinga. Nijsu ni zakupi ozbiljnih objekata na 99 godina po ceni od 1.000 mesečno. O svemu tome u narednim danima.

Tema je još uvek ista, objekat izgrađen van gabarita, bez prijavljenih radova, u Velikoj Plani.

Već smo konstatovali, novac Stojkoviću nije doneo potrebno znanje, ali mu se pojačao bezobrazluk. Bahato ponašanje ostalo je isto. Upustio se u ozbiljne građevine, a ponaša se kao da su u pitanju svinjci u seoskom dvorištu. Reč je o klanici sa depoom za stoku.

Stojković je građevinskoj inspektorki Ljiljani Đorđević Živanović, u telefonskom razgovoru, priznao da nije prijavio gradnju jer je mislio da će to da uradi njegov izvođač sa kojim ima sklopljen ugovor, a onda se vadio da je sa njim u sudskom sporu. Time je priznao da je prekrišio Zakon o planiranju i izgradnji.

Potom je rekao da je snimio temelje i visinu objekta i da će to dati na uvid inspekciji, kao i ugovor sa nadzornim organom. Obavezao se da će sve dostaviti do kraja nedelje. O svemu je sačinjena službena beleška.

Međutim, sva je prilika da će deo objekta, izgleda, morati da se ruši. Možda i ceo objekat. Izašavši iz gabarita, postoji sumnja da je Stojković ovom građevinom ugrozio regionalni gasovod. To će se ovih dana utvrditi geodetskim snimkom. Niti je u pitanju svinjac, niti je Velika Plana njegovo dvorište, pa da se širi kako on hoće. Ako se utvrdi da je zašao u zaštićeni pojas, snosiće ozbiljne sankcije. 

Da podsetimo, Odeljenje za urbanizam i građevinu, imovinsko-pravne i komunalno-stambene poslove, Odsek za urbanizam, građevinu i komunalno-stambene poslove, oduzelo je dozvolu za gradnju firmi "Erker" iz Velike Plane, jer su prijavu za početak izvođenja radova na ovom poslovno - proizvodnom objektu, podneli dan nakon isteka građevinske dozvole. Pokušali su da je obnove, ali to nije zakonski moguće.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2