Mart 01, 2021

 

postanska 30.10

SAMI SE IZDALI: Svinja i bivša vlast delili Palanku kao da im je dedovina

By Decembar 29, 2018 0

Tajkunčić Zvonko Stojković, u narodu poznat pod nadimkom Svinja i po tome da je kao mali imao zemlju samo u saksiji, izdao je sebe i satrape iz bivše vlasti, kada se sadašnjoj lokalnoj samoupravi javio da želi da se uknjiži kao vlasnik nekretnine, koju je stekao posle sumnjive licitacije. Malo se preračunao, a koštaće ga mnogo.

Tadašnja lokalna vlast oglasila je za prodaju lokal od 70 kvadrata, u ulici Prvog srpskog ustanka, u tržnom centru "Sigma". Javilo se tri ponuđača. Najpovoljniju ponudu dala je zlatara Avramović, čak 110.000 evra.

Uplatili su novac na račun Opštine, ali im je rečeno da je rok istekao, što je više nego upitno. Pare su im vraćene, a tadašnja vlast je ovaj lokal prodala Svinji za 80.000 evra. Prošlo je nekoliko godina, a Zvonko se sam prijavio da, u stvari, ni on nije ispoštovao rok.

Rok, kao u slučaju porodice Avramović koja je novac zaradila u inostranstvu i donela ga u Smederevsku Palanku, bio je tri dana od proglašenja. I svi su mislili da je sve u redu. Međutim, Stojković je nedavno zatražio da se uknjiži kao vlasnik!?

Odeljenje za finansije Opštinske uprave Smederevske Palanke ustanovilo je da Svinja nije platio celokupan iznos, ni do dana današnjeg. Ustanovljeno je da, sa kamatom, duguje oko 1.000.000 dinara, na ime cene koju je ponudio na licitaciji. Treba li postupiti kao što je bivša vlast postupila prema zlatari "Avramović"?

Trećeplasirani na aukciji bio je DM Invest, sa ponuđenom cenom od svega par hiljada evra manje. Bivša vlast i Svinja naneli su mu ogromnu štetu. Prvo, nije vlasnik lokala, a drugo, da jeste, ne bi izgubio ogromnu dobit. Da ga je prodao, zaradio bi duplo više.

Last modified on Subota, 29 Decembar 2018 21:24

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2