Januar 27, 2021

 

postanska 30.10

OTKRILI SMO RUPU NA SAKSIJI: Pa Zvonko Svinja naplaćuje parking!

By Decembar 29, 2018 0

Tajkunčić Zvonko Stojković, poznat pod nadimkom Svinja, na svojoj privatnoj parceli naplaćuje narodu Smederevske Palanke parking kod Gomeksa. To je onaj isti koji je blokirao regionalnu Opštu bolnicu "Stefan Visoki", kojoj gravitira oko 100.000 pacijenata!

Pre par dana postavili smo pitanje: Kakav lik treba da budeš da kao Zvonko blokiraš regionalnu bolnicu u Palanci? Stigao je i odgovor: Zvonko Svinja svojim sugrađanima naplaćuje parking na privatnoj parceli kod Gomeksa, na kojoj je, da bi napravio taj parking, bez dozvole isekao drveće pod zaštitom Države.

Zvonko Svinja blokirao je regionalnu Opštu bolnicu "Stefan Visoki" u Smederevskoj Palanci, zbog duga 870.122,22 dinara, na ime kamata za osnovni dug nastao pre desetak godina. On bolnici svake godine naplaćuje samo kamate, ali ne i osnovni dug od oko 5 miliona dinara, nastao pre desetak godina. Javnost sumnja da Stojković u kompenzaciji želi da otme deo bolnice, poput lokala na prilazu, koji bi bio idealan za privatnu apoteku.  

Načelnik Podunavskog upravnog okruga Nebojša Pavlović traži od inspekcija u Palanci da provere da li određena fizička lica, na privatnim parcelama (parking kod Gomeksa i u Vojvode Mišića) obavljaju delatnost pružanja usluga parking prostora i naplatu usluge parkiranja, što predstavlja komunalnu delatnost shodno Zakonu o komunalnim delatnostima.

- Potrebno je da izvršite inspekcijski nadzor i da utvrdite da li ta fizička lica obavljaju delatnost saglasno propisima koji regulišu obavljanje delatnosti kao registrovani privredni subjekti, odnosno da li lica koja vrše naplatu parkiranja imaju regulisan status zaposlenih osnosno angažovanih saglasno odredbama Zakona o radu. Molim za hitnost za postupanje po podnetom zahtevu, naveo je Pavlović.

Zvonko Svinja je za nekoliko godina stekao enormno bogatstvo. Spisak nekretnina koji smo uspeli da sakupimo je impozantan, s obzirom da je, kako navodi portal Palanka danas, bio gradsko dete čija je porodica imala zemlju samo u saksijama.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2