Juli 21, 2019

 

postanska jun2019

PALANAČKI AL KAPONE: Zvonko Svinja pada na porezu?

By Decembar 30, 2018 0

Posle nekoliko tekstova o Zvnoku Stojkoviću, u narod poznatijem pod nadimkom Svinja, našoj redakciji javila se gospođa iz Nemačke, koja je u ovoj zemlji završila kao žrtva porodičnog nasilja i koja tvrdi da je upućena u "poslovanje" ovog tajkunčića, koji je svoju imperiju stvorio od jednog stana i zemlje iz saksija.

- Zvonko Svinja, kada se zaposlio kao magacioner u bolnici, nije imao ništa, a onda je odjednom stekao milione i postao vlasnik brojnih nekretnina. Sada je blokirao Bolnicu, a moguće je upravo da je tu stekao pomenuto bogatstvo. Javljam Vam se posle teksta u kojem ste spomenuli Al Kaponea i njegovu izjavu 'samo me ne pitajte za prvi milion'. Setite se da je i Al Kapone pao na porezu, kaže naša sagovornica iz Nemačke.

U razgovoru sa našom sagovornicom, koja se predstavila, ali je zahtevala da zbog bezbednosti ostane anonimna, istakli smo činjenicu da Zvonko Svinja ima dug za porez na imovinu, kao i da ne znamo da li njegovi rođaci, na koje se možda vodi dobar deo imovine kupljene njegovim novcem, redovno izmiruju obaveze.

- Ne mislim na porez na imovinu, mada i tu ima svega. Mislim na porez na prihod od iznajmljivanja na desetine lokala koji su nekako završili u njegovom vlasništvu. On prihoduje, a nisam sigurna da plaća porez. Takođe, ja vas i javnost pitam, zašto se tek sada, posle osam godina, javio da se uknjiži kao vlasnik objekta u TC 'Sigma'? On to ne bi ni sada uradio, jer je tako izbegao i porez na imovinu i porez na prihod od izdavanja lokala koji tolike godine koristi, kaže naša sagovornica.

Ona ističe i da, kao žrtva porodičnog nasilja, saoseća sa drugim stanovnicima Smederevske Palanke koje su Zvonko i njegov advokat na razne načine pritiskali da mu prodaju imovinu ili da odustaju od kupovine na licitacijama i u sličnim slučajevima. 

Pozivamo sve stanovnike Smederevske Palanke, koji imaju ovakva iskustva sa Zvokom Svinjom, da nam se jave i svedoče o beščašću čoveka koji je na sumnjiv način blokirao račun regionalne Opšte bolnice "Stefan Visoki", kojoj gravitira oko 100.000 pacijenata, i u kojoj je, prema svedočenju, možda zaradio svoj prvi milion.

Foto: Palanka Danas

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2