Maj 31, 2020

OSIONO I BAHATO: Zvonko Svinja pretio i vlasnicima firmi?

Vlasnici malih i srednjih preduzeća u Smederevskoj Palanci, ohrabreni pisanjem našeg portala o dugogodišnjoj uličnoj strahovladi tajkunčića Zvonka Stojkovića, u narodu poznatijeg pod nadimkom Svinja, žele javno da ukažu državnim organima i na pretnje kojima su oni bili izloženi.

Posle teksta o pretnjama vlasnicima menjačnica, koje su upućivali Zvonko Svinja i njegov partner, za kojeg svedoci tvrde da je zloupotrebljavao data mu ovlašćenja, privrednici kažu da su i oni preživljavali torturu, ucene i nemisle scene, koje su se skoro uvek završavale njihovim poniženjem, da se ne bi završavale hapšenjem, kao u slučaju jednog vlasnika menjačnice.

- Kada god bi neko od nas manjih privrednika pokazao malo bolje rezultate, ili je dolazio lično, ili je slao emisare da nam saopšte pod kojim uslovima i sa kim moramo da poslujemo. Pretnje su bile ozbiljne, nisu bile fizičke, nego poslovne prirode. Prećeno nam je da će se , ukoliko se ne povinujemo njegovim "pravilima", u kratkom vremenskom roku stvoriti "konkurencija", koja će nas upropastiti. Posle hapšenja vlasnika menjačnice, a svi znamo šta se desilo, morali smo da pokleknemo i trpimo, jer on ima milione, a nekada su mu i prijatelji i partneri bili moćni, kažu naši sagovornici.

Na pitanje "kako je Zvonko Svinja zaradio novac", kažu da to nikom nije jasno, ali ističu da su iza nas "smutne godine, u kojima su se jako obogatili oni bliski bivšim vlastima". 

- Svi znaju njegovo poreklo, znaju da je bio magacioner u Bolnici kojoj svake godine naplaćuje kamate na dug koji je ko zna kako nastao. Svi znaju i da je u svojoj apoteci imao lekove koji se kod drugih privatnika nisu mogli naći, a kako je sve to postizao nije pitanje za nas. Ono što svi vide, bogatstvo je odjednom buknulo, bukvalno preko noći. Ni on sam, izgleda, ne zna više gde ga sve ima, kažu naši sagovornici i dodaju da se Zvonka Svinje još uvek u Palanci mnogi boje, ali da se polako oslobađaju straha, posle pisanja našeg portala.

Privrednici kažu da veruju u vlast i nezavisnost državnih organa, što u ranijim godinama nije bio slučaj. 

- Verujemo da su pred zakonom svi jednaki. Svako ko ga krši, ili ga je kršio, treba da odgovara. Nadamo se da će uskoro sve nejasnoće oko sticanja bogatstva Zvonka Svinje biti saopštene javnosti. Nadamo se i da se nikada više u Smederevskoj Palanci neće pojaviti iko kao on, kažu naši sagovornici.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2