Avgust 10, 2020

 

postanska 20.06.2020

ODGOVOR ZVONKU: Zvonko, pa šta ti je to trebalo? (2. deo)

Tajkunčić Zvonko Stojković, u narodu poznatiji pod nadimkom Svinja, prvo se razgalamio, a zatim se ućutao. Mi i dalje očekujemo otvorenu, javnu debatu, kako bi narod saznao istinu o svemu i o svakome ko je učestvovao u stvaranju njegovog bogatstva na krajnje sumnjiv način. Do sada su isplivala dvojica.

Javno smo demantovali navode Zvonka Svinje da se "klanica u V. Plani gradi sa dozvolom i u skladu sa propisima, što je zvanično i konstatovano". Napravio je ozbiljan problem, kako sebi, tako i građevinskoj inspekciji, a nas je naterao da se sa svakim delom njegovog posla bavimo pažljivije.

Potom je usledila reakcija Opštinskog odbora Srpske napredne stranke. Poverenik Nikola Vučen oštro je osudio uporne pokušaje Zvoka Svinje "tajkuna sumnjive prošlosti", da nanese ozbiljnu štetu ovo stranci "iznošenjem očiglednih neistina o odnosima unutar SNS", javnim blaćenjem njihovih istaknutih članova i pominjanjem "predsednika SNS Aleksandra Vučića zarad ličnih interesa".

U Vučenovom saopštenju objašnjeno je ko je, kada i kako Zvonku Svinji "izradio" priznanje "privrednik godine", ko je tu bio gazda, a ko sluga, kao i da se radi o sadašnjim članovima stranke NATO Pozderac Ho Jeremića. 
Danas se ta priča zaoštrila, jer je Vučen javno prozvao Keksa da je "proneverio milion eura" samo od rekonstrukcije glavne ulice, dok je za Zvonkovog malog saopštio da će ovih dana objaviti sve njegove račune na račun lokalne samouprave, od telefona, pločica za kuću, cementa, laminata, radijatora, secka, miksera i još mnogo toga.

U saopštenju Vučena posebno iznenađuje pominjanje neizmirenog dugovanja za porez, koji je, u određenom delu, Zvonku Svinji prinudno naplaćen. Kako nezvanično saznajemo, reč je o milion dinara neplaćenog poreza, što dodatno baca ljagu da tvrdnju Zvonka Svinje da je moralna gromada kakvu Palanka nije videla. Ipak je to onaj isti magacioner u Bolnici, koji nije imao ništa, a danas od Bolnice potražuje milione i blokira je kao i predškolske ustanove.

Međutim, posle pažljivog čitanja Zvonkovog pisma našoj redakciji, ustanovili smo da je na najbitnija pitanja preskočio odgovor. To je spisak nekretnina koje Zvonko poseduje na svoje i ime svojih rođaka i prijatelja i visina plaćenog poreza na ime naplate višegodišnjih zakupnina u nekoliko desetina pomenutih objekata.

Smatramo da je budžet ozbiljno zakinut i da je potrebna intervencija nadležnih organa kako bi se stanje činjenično utvrdilo, oštećeni namirili, a prekršioci sancionisali. Ako se nadlženi organi ne odazovu, mi ćemo im pripremiti materijal i poslati u plavoj koverti, boje zeca.

Eto, mi nismo inspektori, mi smo novinari i volimo sve detaljno da proverimo. I, šta sad? 

Nastaviće se...

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2