Januar 27, 2021

 

postanska 30.10

ZATVOREN PARKING: Završena operacija "Fondacija Stefan Visoki"

Komunalni inspektor Odeljenja za imovinsko-pravne, stambeno-komunalne, građevinske i urbanističke poslove Opštinske uprave Opštine Smederevska Palanka, na osnovu Zakona o opštem upravnom postupku, donela je Rešenje o zabrani naplate parkinga kog Gomeksa u Smederevskoj Palanci.

- Zabranjuje se "Industrija mesa Plana" doo Velika Plana, obavljanje komunalne delatnosti upravljanja parkiralištem u ulici Trg heroja broj 9 u Smederevskoj Palanci. Žalba ne odlaže izvršenje, piše između ostalog u Rešenju kojim se tajkunčiću Zvonku Stojkoviću, u narodu poznatijem pod nadimkom Svinja, zabranjuje da na privatnoj parceli, na kojoj je posekao stabla pod zaštitom države, sugrađanima nezakonito naplaćuje parking.
Da podsetimo javnost, mi smo u ranijim tekstovima tvrdili da tajkunčić Zvonko Svinja, na svojoj privatnoj parceli, naplaćuje narodu Smederevske Palanke parking kod Gomeksa. To je onaj isti koji je blokirao regionalnu Opštu bolnicu "Stefan Visoki", kojoj gravitira oko 100.000 pacijenata!

A Zvonko Svinja, u odgovoru regionalnom portalu ePodunavlje, zapitao se "što je neobično što u gradu postoji jedan uređen parking na kome parkiraju radnici Gomeksa, kupci u ovom objektu i ostali koji izraze želju, a sve to organizuje registrovana firma", kao i da su "sve to proverili nadležni organi".

Zvonko, pa šta ti je to trebalo? 

Inspekcijski nadzor urađen je na osnovu naloga načelnika Podunavskog upravnog okruga Nebojše Pavlovića. On je od inspekcija tražio da provere da li određena fizička lica, na privatnim parcelama (parking kod Gomeksa i u Vojvode Mišića) obavljaju delatnost pružanja usluga parking prostora i naplatu usluge parkiranja, što predstavlja komunalnu delatnost shodno Zakonu o komunalnim delatnostima.
Zvonko Svinja je za nekoliko godina stekao enormno bogatstvo. Spisak nekretnina koji smo uspeli da sakupimo je impozantan, s obzirom da je, kako navodi portal Palanka danas, bio gradsko dete čija je porodica imala zemlju samo u saksijama.

Eto, mi nismo inspektori, mi smo novinari i volimo sve detaljno da proverimo. I, šta sad? 

Nastaviće se...sa operacijom "Fondacija Stefan Visoki"

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2