Maj 29, 2020

Moralna gromada Zvonko Svinja ne plaća vodu

Tajkunčić Zvonko Stojković, u narodu poznatiji pod nadimkom Svinja, koji je u mladosti imao samo zemlju u saksiji, a danas poseduje na desetine skupocenih nekretnima, lik sumnjive istorije i još sumnjivijeg bogatstva - ne plaća vodu!

Direktor JKP "Vodovod" u Smederevskoj Palanci, Srđan Borić, potvrdio je za regionalni informativni portal ePodunavlje da su firme Zvonka Svinje dužne oko 260.000 dinara. Firme koje obrću desetine miliona to mogu da plate bez problema. Nije ni čudo što su oni koji su ga proglasili privrednikom godine oterani iz vlasti.

Znači, Zvonko zna da blokira bolnice i predškolske ustanove, da traži njihovu imovinu, zna sugrađanima na privatnoj parceli nezakonito da naplaćuje parking, da zida van okvira ili bez dozvola, da sam sebe naziva moralnim iako svakodnevno dokazujemo suprotno... ali ne plaća vodu, firmi kojoj je svaki dinar bitan, kako bi Palančani imali korektnu uslugu, posle više godina restrikcija.

Narednih dana ponovo ćemo se pozabaviti porezom, ne samo na imovinu, nego i na prihode od zakupa lokala. Pouzdano sumnjamo da većinu ovih prihoda nije ni prijavio, što znači da je oštetio budžet. Sumnju temeljimo na njegovoj ljubavi prema novcu.

Takođe, očekujemo i dalja rešenja građevinskih inspekcija o rušenju delova njegovih objekata u Smederevskoj Palanci i Velikoj Plani, gde je dokazano kršio zakon o izgradnji. 

Nastaviće se...

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2