Januar 27, 2021

 

postanska 30.10

DOKAZ: Pisko "neovlašćeno uzimao" struju, ali nije odgovarao!

Potpredsednik Jedinstvene Srbije Dejan Pisarević Pisko, prema zapisniku Privrednog društva za distribuciju električne energije Centar doo Kragujevac ED Elektromorava Smederevo, sačinjenom 20. avgusta 2011. godine, u ormaru sa brojilom koje nije bilo plombirano, napajao je uređaje neovlašćeno - mimo merenja. 

555Pisko

Pisko, koji se danima predstavlja kao "moralna gromada", tada narodni poslanik, platio je ED Elektrodistribuciji Morava 688.900 dinara na ime neovlašćene potrošnje. Kao dokaz prilažemo priznanicu od 22. avgusta 2011. godine. Prema uputstvu za uplatu, koje takođe objavljujemo, to je bila cena sa PDV-om. Pisko za ovo delo nikada nije odgovarao. Ispisa on romane, ali nikako da objasni - KAKO I ZAŠTO?

2Pisko

Zahvaljujemo se poštenom domaćinu iz Miloševca koji je ova dokumenta objavio na svom Fejsbuk profilu, kao dokaz Piskove čednosti, čestitosti i prepoštenosti

U prilog shvatanju njegove ličnosti i moralne podobnosti za vršenje ikakve vlasti u Velikoj Plani, razmotrimo kratko i predlog Jedinstvene Srbije o besplatnom autobuskom prevozu na teritoriji ove opštine, koji sa razlogom nije uvršen na dnevni red poslednje sednice SO Velika Plana.

Pitanje svih pitanja je šta je to "besplatan prevoz"? 

Da li "besplatan prevoz" podrazumeva da će Pisko, kao vlasnik prevoznog preduzeća, besplatno dati svoje autobuse i snositi sve troškove prevoza stanovnika opštine Velika Plana? Odgovor je NE. Pisko hoće da njegovi autobusi voze, tobože besplatno, jer ne bi građani direktno plaćali po ulasku u vozilo, nego bi se vožnja naplaćivala sa računa budžeta, znači od svih stanovnika opštine Velika Plana.

Da pojasnimo...

Neko mora da plati amortizaciju vozila, registraciju, održavanje, gorivo, vozača... S obzirom da putnici, prema predlogu JS, ne bi plaćali karte, logično je da taj trošak treba da podnese lokalna samouprava. Da li je autobus pun ili prazan, nema veze, jer bi se u slučaju navodnog "besplatnog prevoza" plaćalo kao da je pun. Vožnja od tačke A do tačke B. Na teret svih građana. Autobusi bi vozili, gazda bi zarađivao. 

Kako se došlo na ovu ideju? 

Odmah nakon što je Pisko smenjen u Opštinskom veću, u kojem se, gle čuda, bavio prevozom. Da podsetimo, dok je bio član Opštinskog veća, Piskova firma je iz budžeta, od 2015. do 2018. godine naplatila 8.667.645,00 dinara za vožnju sportskih klubova, kulturno umetničkih društava i drugih organizacija. 

Trend opadanja poslovanja njegove firme na teret opštine možete videti u priloženoj tabeli. Koji gazda voli kada mu firma "ne radi punim kapacitetom"? Zašto tada nije nudio besplatan prevoz?
Da dodamo, penzioneri u Velikoj Plani već imaju besplatan prevoz, poslodavci svojim radnicima nadoknađuju troškove prevoza, a đaci srednjih škola imaju 40 odsto popusta.

piskoAutobus

SUTRAŠNJA TEMA: Uzurpacija opštinskih prostorija!

Palma je drvo i priča za sebe. Duge gaće više ne prolaze.

Nastaviće se...

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2