Juli 12, 2020

 

postanska 20.06.2020

DOSTA LAŽI: Manipulator Pisko jeste uzurpirao opštinske prostorije!

Potpredsednik Jedinstvene Srbije Dejan Pisarević Pisko uzurpirao je opštinski prostor u ulici Momira Gajića, zbog čega će biti sankcionisan po zakonu, a pokušaji manipulacije javnosti putem društvenih mreža, iznošenjem poluinformacija u cilju izbegavanja obaveza ili političke promocije, samo demistifikuju njegov lik i delo i ukazuju na planiranu urotu protiv lokalne vlasti. I Njegovi se od njega ograđuju.

Dejan Pisarević Pisko uselio se pre više od deset godina u prostorije koje se nalaze u prizemlju zgrade bivše Zemljoradničke zadruge Velika Plana, u površini od 24.75 kvadrata. Zemljoradnička zadruga je otišla u stečaj, njena imovina pripala je Republici Srbiji. Njegov ugovor sa ZZ je ništavan. Opština upravlja.

Predsednik opštine Velika Plana Igor Matković ponavlja da je Pisareviću 13.januara 2016. godine upućen dopis da do 22. januara iste godine dostavi dokaz po kom osnovu koristi predmetne prostorije, a ukoliko to ne učini, da isprazni prostorije od lica i stvari i da preda ključeve. Nije dostavio dokaz po kom osnovu koristi prostorije, a nije se ni iselio, niti je ključeve predao opštini. 

Lokalna vlast je organizovala licitaciju za ovaj prostor, na koju se Pisarević nije javio, što je dokaz tvrdnji da je nelegalno za svoju auto školu uzurpirao opštinski prostor. Osnov za račune je ugovor. Ugovor Piska i Opštine za ove prostorije ne postoji. Polupismene objave Piska na društvenim mrežama, kojima pokušava da promoviše sebe, a nema pojma šta će kroz njih sve da izađe, samo potvrđuju pisanje regionalnog portala ePodunavlje. 

Od oktobra 2012 godine, kada je cena zakupa po opštinskoj odluci iznosila 3.9 eura po kvadratu, pa do jula 2018. godine, Pisko je oštetio opštinu Velika Plana za više od 13.000 eura, jer je bepravno koristio prostor i nije ga plaćao. 

Od jula 2018. godine, po novoj proceni nadležnog opštinskog organa, cena zakupa za prostor u prizemlju iznosi 11.682 dinara mesečno, a za prostorije na spratu 13.216 dinara mesečno, što ukupno čini 24.898 dinara. Za šest meseci to iznosi preko 1.200 evra. Moraće da plati, ali i da se iseli.

A, o bečkim vezama potpredsednika Jedinstvene Srbije sa strankom NATO Jeremića, koja ga zdušno brani dok se Njegovi od njega ograđuju, u narednim danima...

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2