Juni 03, 2020

 

postanska 05.2020

Bolnica "Stefan Visoki" vlasnik parcele na kojoj je čika Zvonkova apoteka?

Apoteka "Palanka lek", tajkunčića Zvonka Stojkovića, u narodu poznatijeg pod nadimkom Svinja, u ulici Vuka Karadžića, prema jednim podacima broj 142, a prema drugim bez broja, bila je povod da za otvaranje Pandorine kutije.

Prema saznanjima regionalnog informativnog portala ePodunavlje, apoteka Zvonka Svinje nalazi se na parceli 4593, koja je u državnom vlasništvu i nad kojom pravo korišćenja ima Opšta bolnica "Stefan Visoki", na delu parcele pod brojem 9. To je deo objekta ka Bolnici, dok se drugi deo objekta, ka ulici, nalazi na drugoj parceli.

Osnovno pitanje na koje smo zatražili odgovor je kako je bivši magacioner ove Bolnice, za koga se priča da je početni kapital sumnjivog porekla stekao upravo u ovoj zdravstvenoj ustanovi, učestvovao u izgradnji ovog objekta na bolničkoj parceli? Odgovori su nas doveli do saznanja da je zajedno sa bivšom direktorkom Bolnice imao udela u sumnjivim radnjama Fondacije "Stefan Visoki", koja je ovde bila investitor, a potom je netragom nestala. 

To otvara novi, kratak niz pitanja, kao uvod u nova: 

1. U kakvoj su vezi bili Zvonko Svinja i bivša direktorka Bolnice? 

2. Ko je i zašto osnovao pomenutu Fondaciju? 

3. Kako se Zvonko Svinja sa svojom apotekom uselio u objekat na pragu Bolnice, dok je državna apoteka gurana u milionske dugove?

4. Kako je moguće da je Rešenjem kojim se utvrđuje porez na imovinu za 2018. godinu, ovaj lokal u vlasništvu Zvonka Stojkovića?

Da podsetimo, Zvonko Svinja je blokirao Opštu bolnicu "Stefan Visoki" u Smederevskoj Palanci, zbog duga od 870.122,22 dinara, na ime kamata za osnovni dug nastao pre desetak godina, u vreme postojanja sporne Fondacije. Bolnica jeste dužna, ali zašto Stojković naplaćuje samo kamate, a ne i osnovni dug od oko 5 miliona dinara? Pitanje je i kako je dug nastao? Ne zbog čega, nego zašto? Ko je u tome učestvovao? 

Opširnije čitajte u narednim danima...

Last modified on Sreda, 30 Januar 2019 19:07

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2