Juni 03, 2020

 

postanska 05.2020

PROVERENO: Čika Zvonkova apoteka jeste na državnoj parceli

Apoteka "Palanka lek" u ulici Vuka Karadžića, vlasništvo tajkunčića čika Zvonka Stojkovića, u narodu poznatijeg pod nadimkom Svinja, definitivno se nalazi na parceli u vlasništvu Republike Srbije, na kojoj se nalazi i regionalna Opšta bolnica "Stefan Visoki", pokazuju podaci preuzeti iz baze Republičkog geodetskog zavoda. 

U dokumentaciji koja se redovno ažurira, nema ni početnog slova imena čika Zvonka, niti ijedne od njegovih privatnih firmi, što upućuje na moguće ozbiljne zloupotrebe, jer nije jasno kako se "Palanka lek", zdravstvena ustanova za promet lekovima na malo, uopšte našla u tom objektu, koji je zidala ugašena Fondacija "Stefan Visoki"? Prema RGZ, njih tamo nema.

Postoje dva dokumenta koja ukazuju na moguće zloupotrebe i kršenje zakona, kojem je čika Zvonko dokazano sklon. Prvi je Rešenje kojim se utvrđuje porez na imovinu za 2018. godinu, prema kojem se lokal u vlasništvu Zvonka Stojkovića, u ulici Vuka Karadžića, vodi pod rednim brojem 142. 

Međutim, prema Rešenju za utvrđivanje lokalne komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru, ova apoteka se nalazi na adresi Vuka Karadžića bb, što piše i na fiskalnim računima. 

Apelujemo na nadležne organe da naše tekstove tretiraju kao prijave i da perispitaju ovaj slučaj, te da o svemu obaveste javnost.

Last modified on Četvrtak, 31 Januar 2019 19:03

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2