Maj 29, 2020

Da li je Avramovićka moralno podobna i sposobna da vodi Smederevo?

By Februar 01, 2019 0

Javnost u Smederevu sve otvorenije pita da li je nekrunisana Jasna Avramović moralno podobna da vodi ovaj grad u razvoju, s obzirom da je ona jedina žena funkcioner u Srbiji koju su udruženja novinara optuživala za kršenje rodne ravnopravnosti zbog sramnih uvreda ženama, Privredni sud je okarakterisao kao nekog ko guši i ima želju da uništava medije koje smatra nepodobnim i koja je hapšena u okviru afere o nelegalnim invalidskim penzijama zbog čega je bila i u pritvoru.

Mesecima unazad špekuliše se i o promeni ponašanja ove "ledene kraljice", kako je zovu u Smederevu, jer su sve češći i javniji njeni izlivi besa i nasilja kako prema građanima, tako i prema zaposlenima u Gradskoj kući. Nijednom stanovniku Smedereva nije prijatno da sazna da je Avramovićka fizički nasratala na svoje prve saradnike, jer su iskreno svedočili o njenom manipulacijama.

Primetna je i njena sve veća nervoza, očekivanje da će se nešto loše po nju desiti u svakom trenutku, kao i da sa posledicama tog čina, na primer gubitak moći, neće znati da se izbori. To prerasta u osetan strah, a zatim u eksploziju negativnih činjenja i totalnog gubitka kontrole, od koje je Jasna očigledno zavisna. Pitanje je šta će pobediti u unutrašnjoj borbi mentalnog i fizičkog. Pimetno je i da se oseća umorno, iscrpljeno i napeto. Koliko je ona, utom stanju sposobna da vodi Smederevo?

Opterećena je mogućim gubitkom vlasti, zbog čega je oko sebe zatvorila sva vrata. Ona pokušava da kontroliše svoje misli, osećanja, postupke kako ne bi došlo do gubitka kontrole i napada panike, ali time nesvesno samo pojačava dejstvo negativnih misli, koje postaju izlivi agresije prema svim osobama u njenoj okolini.

Izbegavanjem problema nekrunisana Jasna samu sebe dovodi do podubljivanja istih, zato što svaki put kada pobegne ili izbegne određenu situaciju, u kojoj se oseća nesigurno, potvrđuje svoj osećaj bespomoćnosti i nemogućnosti da podnese pritisak sa kojim svaki ozbiljan političar na tom nivou mora da zna da se izbori. 

Da li je Avramovićka moralno podobna i sposobna da vodi Smederevo?

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2