Maj 29, 2020

Jasna nema sluha za potrebe građana Smedereva

By Februar 04, 2019 0

Nekrunisana Jasna Avramović, gradonačelnica Smedereva, tek u poodmaklim godinama pokazuje zašto nije bila u mogućnosti da sebi stvori harmoničan život, koji bi odgovarao njenim stvarnim interesima, odnosno zašto se nikada nije prilagodila životu u zajednici. Odakle taj nedostatak empatije, saosjećanja za bol i patnju drugih, koje lično prouzrokuje?

Nije poznato koji su činioci uticali na dokazane nedostatke u njenom psihosocijalnom razvoju, ali je za građane krajnje neprihvatljiva njena sklonost ka crnoj magiji, nekultura u govoru i česti, čak i fizički, nasrtaji na one kojima se trudi da "vlada", izrazita sumnjičavost i sklonos ka konstantno pogrešnoj interpretaciji događa oko nje. Nedopustivo je da njen čudni karakter podstiče negativne odnose u društvenoj sredini i time sprečava progres.  

Građani Smedereva se pitaju zašto nekrunisana Jasna nije u stanju da istraje u ostvarenju svojih stremljenja i pored očiglednih ostalih sposobnosti da to postigne? Zašto nije u stanju da kontroliše svoje asocijalno ponašanje? Zašto je namćorasta, ćudljiva, agresivna, pa čak i opasno osvetoljubiva osoba? U takvom metežu emocija, normalno je da je okolina odbacuje. 

Svaki pokušaj njenih podređenih da joj pomognu u prilagođavanju potrebama naroda nasuprot potrebama pojedinaca, davao je slabe ili nikakve rezultate. Neko će reći da su ti pokušaji bili blagi i popustljivi, što je Jasnu dodatno održavalo i podsticalo u njenom ponašanju. Verujemo da bi odlučan, dosledan i oštar stav šire društvene zajednice prema gradonačelnici pozitivno popravio odnose u Smederevu.

Grad na Dunavu, koji će narednih godina biti privredno preporođen, zahvaljujući angažovanju predsednika Aleksandra Vučića na privlačenju ozbiljnih investicija, mora na čelu imati osobu koja će znati da prepozna potrebe građana i koja će se među njima kretati kao prvi ili prva među jednakima.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2