Print this page

Jasna Avramović na marginama političke scene Smedereva

By Februar 18, 2019 0

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović, sa jedne strane nejasnom politikom samoreklamiranja i preuzimanja tuđih zasluga za velike projekte u gradu na Dunavu, a sa druge zalaganjem isključivo za bogaćenje njoj bliskih pojedinaca na štetu građana, našla se na margini političke scene, sa koje će uskoro i da nestane.

Svesna je Avramović da je završena njena politička karijera koju su obeležile brojne afere i hapšenja. Svesna je i da nikakav vid podrške ne treba da očekuje od Srpske napredne stranke, jer je neće ni dobiti. Svesna je i da su je napustili svi, čak i oni poslednji, koji nemaju ni gde da odu. Partneri iz drugih političkih opcija odavno su je precrtali.

Svi njeni napori da opstane su jalovi, kao i pokušaji da ocrni poštene članove SNS, koje prezire jer su je razobličili u očima građana Smedereva, ali i široj javnosti otkrili njene mahinacije. Razotkriveni su njeni pokušaji da sa "zaverenicima" sumnjive prošlosti plasira laži o napadima, a sebe predstavi kao žrtvu. 

Nedostatak empatije, saosećanja za bol i patnju drugih, koje lično prouzrokuje,  nekultura u govoru i česti, čak i fizički nasrtaji na one kojima se trudi da "vlada", dokazuju zašto nije bila u mogućnosti da sebi stvori harmoničan život, koji bi odgovarao njenim stvarnim interesima, odnosno zašto se, samoživa kakva jeste, nikada nije prilagodila životu u zajednici.

I dobro je što je tako. Jer Smederevo, koje će narednih godina biti privredno preporođeno zahvaljujući angažovanju predsednika Aleksandra Vučića, mora na čelu imati osobu koja će znati da prepozna potrebe građana i koja će se među njima kretati kao prvi ili prva među jednakima. U Smederevu lepo kažu - nikad više Jasna.