Februar 26, 2020

 

postanska dec

UHVAĆEN NA DELU: Zvonko Svinja ponovo nezakonito naplaćuje parking!

By Februar 22, 2019 0

Tajkunčić Zvonko Stojković, u narodu poznatiji pod nadimkom Svinja, svakim danom iznova dokazuje da je u njegovoj prirodi da krši zakone. Ovog puta uhvaćen je da krši Rešenje komunalne inspekcije koja mu je zabranila da naplaćuje parking kod Gomexa. 

Komunalni inspektor Odeljenja za imovinsko-pravne, stambeno-komunalne, građevinske i urbanističke poslove Opštinske uprave Opštine Smederevska Palanka, na osnovu Zakona o opštem upravnom postupku, polovinom januara doneo je Rešenje o zabrani naplate parkinga kog Gomeksa u Smederevskoj Palanci.

- Zabranjuje se "Industrija mesa Plana" doo Velika Plana, obavljanje komunalne delatnosti upravljanja parkiralištem u ulici Trg heroja broj 9 u Smederevskoj Palanci. Žalba ne odlaže izvršenje, piše između ostalog u Rešenju kojim se čika Zvonku zabranjuje da na privatnoj parceli, na kojoj je posekao stabla pod zaštitom države, sugrađanima nezakonito naplaćuje parking.

Ovom Rešenju prethodila je zabrinutost načelnika Podunavskog upravnog okruga Nebojše Pavlovića, koji je krajem decembra uputio nadležnim inspekcijama u Smederevskoj Palanci zahtev za vršenje upravnog nadzora.

Pavlović je, na osnovu ličnih saznanja, tražio od inspekcija da provere da li određena fizička lica, na privatnim parcelama, među kojima i kod Gomeksa, obavljaju delatnost pružanja usluga parking prostora i naplatu usluge parkiranja, što predstavlja komunalnu delatnost shodno Zakonu o komunalnim delatnostima.

- Potrebno je da izvršite inspekcijski nadzor i da utvrdite da li ta fizička lica obavljaju delatnost saglasno propisima koji regulišu obavljanje delatnosti kao registrovani privredni subjekti, odnosno da li lica koja vrše naplatu parkiranja imaju regulisan status zaposlenih osnosno angažovanih saglasno odredbama Zakona o radu. Molim za hitnost za postupanje po podnetom zahtevu, naveo je tada Pavlović.

Da podsetimo da je Opštinski pravobranilac Zoran Stojković juče Privrednom sudu u Požarevcu podneo tužbu protiv firme Zvonka Stojkovića, zbog sumnje u neosnovano bogaćenje. 

Nastaviće se...

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2