Juni 03, 2020

 

postanska 05.2020

Odlazeća Jasna lagala Smederevo?

By Februar 27, 2019 0

Niko se nije javio na poziv odlazeće gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović za iznajmljivanje hale u kojoj je bila fabrika za preradu ribe, iako je ona u medijima tvrdila da ima više zainteresovanih. Ovim je ispunjen uslov za krivičnu prijavu protiv odlazeće Jasne, zbog nedomaćinskog raspolaganja budžetom, novcem svih Smederevaca.

Smederevo se kreditno zadužilo da se izgradi ovaj namenski prostor površine 4.158 kvadrata, koji može da zadovolji retko koju industriju. Odlazeća Jasna je zbog ove hale zadužila Smederevo skoro 300 miliona dinara. Bitna je i informacija o izvođačima koji su gradili halu, jer postoji bojazan da odlazećoj Jasni nije bio cilj da dovede investitora, nego da izgradi halu. 

Pored 300 miliona dinara za kredit, budžet Smedereva je mesečno uskraćen za cenu zakupnine, koja bez PDV iznosi najmanje 12.500 evra. To su sredstva planirana za otplatu duga. Umesto da prihoduju, Smederevci će mesečno morati i da plaćaju troškove komunalija za ovaj prostor.

Da podsetimo da su u ovoj manipulaciji odlazeće Jasne oštećene i brojne porodice, kada se "ServFood" povukao iz Smedereva. Njima je telefonom javljeno da su ostali bez posla. Nažalost, ostali su i bez plata i doprinosa. 
Vreme je da odgovara.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2