Oktobar 28, 2020

 

postanska 20.06.2020

Odlazeća Jasna lagala i za Odmaralište na Rtnju

Odlazeća gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović lagala je prošle godine da će Odmaralište na Rtnju, za čiju je adaptaciju lokalna samouprava do sada izdvojila oko 40 miliona dinara, biti završeno do kraja godine. Voli odlazeća Jasna te kombinacije sa građevinarima.

Smederevska deca, omladina, zaposleni, penzioneri, sportisti...za osam godina nisu dobili svoje Odmaralište na Rtnju, koje je njihovim novcem plaćeno. Za to vreme, Jasnini prijatelji građevinari, izgradiše impozantne imperije.

Skupština grada Smedereva je marta 2010. godine donela odluku da, pored više od petnaest postojećih lokalnih javnih preduzeća i ustanova, osnuje novu ustanovu. Za tu ideju poslužila je građevina iz 1947. u rtanjskom selu Mirovu, koja je kao odmaralište prestala da radi pre više od dve i po decenije. Jasna je tada bila zamenik gradonačelnika i dobro je upoznata sa obavezama graditelja, ali ni danas ne pokreće krivičnu odgovornost. Pa gde će na poslovne partnere?

Krajem 2011. godine Jasnin deo SPS obećavao je da će se, "u cilju stvaranja uslova za odmor i rekreaciju omadine, zaposlenih, penzionera i pripreme sportista, a pre svega školske omladine" ustanova Smederevsko odmaralište Rtanj staviti u funkciju do polovine 2012. godine. Sada je 2019. godina, a objekat i dalje izgleda kao scenografija za horor filmove i neće nikada biti stavljen u funkciju. Jasna ćuti.

Čak su imenovali i direktora i zamenika direktora. Oni su, iako odmaralište nije radilo, godinama primali plate. Ustanovu su u politički amanet dobili Jasnini socijalisti, pa je na mesto direktora najpre imenovana Tamara Đorđević, a kasnije je na njeno mesto došao Dragan Stanić. I tu je za odlazeću Jasnu sve, kao u kugli - kristalno jasno.

Javna nabavka za izbor izvođača građevinskih radova na odmaralištu okončana je decembra 2011. godine. Vrednost radova bila je 32.5 miliona dinara. Kasnije, direktnom pogodbom, plaćeno je još 8.090.884 dinara bez PDV-a - za dodatne građevinske radove koje odlazeća Jasna prosto obožava. Možda zato Jasna i ne vidi da je neko nekog tu prevario i da postoji krivična odgovornost.

A smederevska deca, omladina, zaposleni, penzioneri, sportisti...za osam godina nisu dobili svoje Odmaralište na Rtnju, koje je njihovim novcem plaćeno.

 

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2