Decembar 06, 2021

 

postanska 28.10.2021

PREDSEDNIK VUČIĆ PRED 4.000 PLANJANA: Deca su naša budućnost, sve zbog njih radimo!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetu Podunavskom okrugu, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", započeo je u Velikoj Plani, gde ga je u 8 ujutru dočekalo 4.000 Planjana. Predsednik je posetio fabriku modne konfekcije "Macaron moda" i renoviranu Gradsku biblioteku "Radoje Domanović".

- Najvažnije je da sačuvamo mir. Srbija je stabilna, kosolidovana. Kasa je puna zahvaljujući razumevanju naroda za mere koje su bile neophodne. Zahvaljujući rezultatima, imamo veliku šansu da u Srbiju, nedaleko odavde, dovedemo jednu od najvećih evropskih kompanija. Sve to radimo zbog naše dece. Naša deca su budućnost Srbije. Pozivamo i mlade koji su otišli, da se vrate svojim ognjištima. Da se vrate i donesu znanje i iskustvo, da zajedno podižemo Srbiju, rekao je predsednik Vučić u Velikoj Plani i najavio velika nova infrastrukturna i dalja ulaganja u zdravstvo, školstvo i socijalnu politiku. 

Turski biznismen našeg porekla, Safet Saglam, kupio je nekadašnju modnu konfekciju "Perkon", koja godinama nije radila. U obnovu objekata i kupovinu mašina uložio je 2.000.000 evra, a zatim registrovao novu kompaniju "Macaron mode", koja je prošle godine počela sa proizvodnjom tekstila. 

- Kompletnu proizvodnju izvozimo u Zapadnu Evropu. Imamo ugovore o saradnji sa brendiranim firmama "Lakoste", "Zara" i "Monkler". Zapošljavamo 120 radnika. Prosečna plata je 33.000 dinara, a poziv za prijem novih radnika stalno je otvoren, jer planiramo da zaposlimo još 400 radnika, obavestio je Predsednika Saglam i obećao da će podići plate zaposlenima.

Gradska biblioteka "Radoje Domanović" nedavno je rekonstruisana. Vrednost radova je 15.5 miliona dinara, u čemu je republika učestvovala sa šest, a opština sa 9.6 miliona dinara.

Last modified on Subota, 09 Mart 2019 12:25

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2