Oktobar 29, 2020

 

postanska 20.06.2020

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: ULOŽIĆEMO MILIJARDU DINARA U PUTNU INFRASTRUKTURU U PODUNAVSKOM OKRUGU

U puteve u Podnavskom okrugu ove godine biće uloženo milijardu dinara, najavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Posle sastanka sa načelnikom Podunavskog okruga Nebojšom Pavlovićem i predstavnicima lokalnih samouprava iz okruga, Mihajlović je novinarima rekla da bez ulaganja u infrastrukturu nema razvoja i napretka nijedne opštine u Srbiji, te poručila da će Vlada nastaviti da ulaže i u saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu.

Precizirala je da će ove godine biti uloženo oko 200 miliona dinara u redovno održavanje puteva u Podunavskom okrugu, a da će dodatno kroz projekte Puteva Srbije biti izdvojeno 850 miliona dinara.
Mihajlović je rekla da je Vlada mnoge projekte u Smederevskoj Palanci pomogla, uključujući vodovod, uredno snabdevanje strujom i ulaganje u infrastrukturu, za razliku od prethodne vlasti za koju kaže da je ostavila dugove i za čije vreme su bile restrikcije struje i vode.

- Želeli smo da posetom Smederevskoj Palanci pokažemo šta je sve urađeno uz podršku Vlade Srbije i rad lokalne samouprave, ali i da ne zaboravimo šta se sve ranije dešavalo u ovoj opštini, uključujući restrikcije vode i struje, kaže Mihajlović.

Na sastanku u zgradi opštine Smederevska Palanka razgovaralo se i o železničkom saobraćaju. Mihajlović kaže da su ulaganja i u puteve, kao i u železnicu i u komunalnu infrastruktur, važna kako bi se u svakom mestu i opštini Srbije omogući normalan život građana.

Na sastanku u opštini Smedervska Palanka bio je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je rekao da se zajednički sagledavaju i nalaze rešenja za probleme građana, te najavio rad na projektima sportskih terena u Podunavskom okrugu, te izgradnji sprtske hale i bazena.

- Želimo da Smederevska Palanka ponovo bude u regonu prepoznata kao sportski grad, rekao je Udovičić i zahvalio ministarki Mihajlović na podršci razvoju ženskog sporta, i sporta u školama.
Naveo je da je Smedervska Palanka pozitivna primer, jer izdvaja 3,5 odsto ukupnog opštinskog budžeta za sport.

Načelnik Podunavskog upravnog okruga Nebojša Pavlović zahvalio je predstavnicima Vlade na poseti, te naveo da je na sastanku bilo reči o onome što je najpotrebnije uraditi i izgraditi u Podunavskom okrugu kako bi dobio novi izgled.
- Nećemo zaboraviti i oprostiti ljudima koji su nas ostavili bez vode i ulične rasvete i blokirali škole i vrtiće”, rekao je Pavlović novinarima i naglasio važnost nedavne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Podunavskom okrugu.

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen zahvalio je predsedniku Vučiću i Vladi na svemu što čine za tu opštinu kako bi ona krenula ka ozdravljenju.

Naveo je da je ta opština prošla kroz užasno težaka period, te da je sadašnja vlast od prethodne nasledila dugove od 3,4 milijarde dinara ili 30 miliona evra, što je iznos trogodišnjeg opštinskog budžeta.

- Država je u poslednje četiri godine izdvojila iz budžteske rezreve više od 1,4 milijardi dinara. To su ogromna sredstva koja građani ne mogu da osete zbog nasleđenih dugova, kaže predsednik opštine i navodi da je sada dug prepolovljen i da se traži rešenje kako da se reši i taj problem.

- Više nikada nećemo dozvoliti da Smederevska Palanka bude sinonim za najgoru opšstinu u Srbiju, da nema vode, nema uličnu rasvetu, nema osnovne uslove za život čoveka u 21. veku. Država i Vlada jasno pokazuju da će biti stub i oslonac naše opštine, poručio je Vučen.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2