Avgust 12, 2020

 

postanska 20.06.2020

UMESTO RADOSTI, TUGA: Fijasko gradonačelnice upropastio slavu Smedereva

Vaskršnji ponedeljak, prvi dan Svetle nedelje i drugi dan najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, u Smederevu protiče tužno. Agresivna gradonačelnice Smedereva, hranjena arogancijom i potrebom za destruktivnim samoreklamiranjem, u pokušaju da iskoristi dobro raspoloženje u narodu, upropastila je slavu Grada.

Na sveti dan, kada se nastavljaju gozbe i veselja, kada se ugošćavaju rođaci, kumovi, komšije i prijatelji, građani Smedereva i sveštenstvo tiho su bojktovali svoju slavu. Izostala je liturgija, gradonačelnica je sama napravila krug oko crkve, a potom je građanima, užasnutim njenim izdanjem, pokušavala na silu da deli uskršnja jaja. Zgranuto su je izbegavali. Što su je više odbijali, više i nasilnije je nasrtala. Tuga.

Uprkos zvaničnom pozivu gradonačelnice, odazvali su se samo dvojica njenih posilnih, predsednik Skupštine Branče Stojanović kojem je ovo poslednja uloga u političkom životu Smedereva i odbornik Milorad Mitrović, poznat po priči da je njega "baba rodila i stvorila", pa se za Jasnu edipovski vezao, toliko da čak i njenu sliku drži u svojoj kući.

Tihi bojkot građana svega što Jasna čini, dokaz je njenog kraja. Kada je normalan čovek ignorisan od okruženja, zapita se zašto? Ukoliko je ovakvu povratnu reakciju izazvao očiglednom lošom namerom, što u Smederevu postaje redovna pojava, to bi trebalo bar da ga asocira da greši. Kod Jasne to nije slučaj. 

Utisak je da se Jasna, usiljenim insistiranjem da se svet samo oko nje vrti, zbog nečega sveti građanima. A osveta nikada nije ispravan put. Ona je kao šuma. Lako je izgubiti pravac, zalutati i zaboraviti odakle si krenuo. Zbog svega toga, na kraju će se potpuno izgubiti - i osvetiti samoj sebi.

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2