Januar 26, 2021

 

postanska 30.10

Doneto Rešenje o rušenju objekta "Palanka Promet" u Njegoševoj

Odeljenje za inspekcijske poslove Opštinske uprave Smederevska Palanka donelo je Rešenje o izvršenju, kojim se nalaže uklanjanja (rušenje) nezakonito izgrađenog dela objekta gabarita koji odstupa od odobrene projektne dokumentacije i građevinske dozvole "Palanka Promet" doo.

Rešenjem građevinskog inspektora, na koje izjavljena žalba ne odlaže izvršenje, koje je postalo izvršno 27. aprila, utvrđuje da "Palanka Promet" doo nije u roku od 15 dana dobrovoljno uklonilo objekat u Njegoševoj ulici, te će rušenje izvršiti treće lice, a troškove će snositi "Palanka Promet".

"Palanka Promet" znatno je odstupila u gabaritu objekta u odnosu na građevinsku dozvolu. Vlasnik firme Zvonko Stojković, koji sam sebe naziva "katastarski vlasnik Smederevske Palanke", sumnjivim ugovorom zakupio je deo navedene parcele u površini od 168,33m2, a povećanjem gabarita objekta zauzeo je površinu od 252,82m2, bez dokaza o pravu na istu.

Podsećamo da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva u vodoprivrede potvrdilo da je firmi "Palanka Promet" doo oduzelo veterinarski kontrolni broj, da je ovaj objekat obrisan iz registra odobrenih objekata, kao i da je protiv odgovornog lica Zvonka Stojkovića podneta prijava.

- Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donela je 5. juna 2019. godine rešenje kojim je utvrđeno da preduzeće za unutrašnju i spoljnu trgovinu na veliko i malo, ugostiteljstvo i pružanje zanatskih usluga "Palanka promet DOO" Smederevska Palanka ne ispunjava propisane veterinarsko-sanitarne uslove, odnosno opšte i posebne uslove za higijenu hrane životinjskog porekla za delatnost proizvodnje/skladištenja/prometa hrane životinjskog porekla, piše u informaciji koju su dostavili lokalnim medijima.   

"Palanka Promet" je Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" u Valjevu,u dužem vremenskom intervalu, dostavljalo crvljiva jaja, lepljivo juneće, svinjsko i pileće meso neprijatnog mirisa, nekarakteristične boje, neodgovarajuće temperature, nezadovoljavajućeg kvaliteta, meso koje je prepuno vezivnog tkiva sa dosta masnoće. Te namirnice, koje definitivno nisu za ljudsku upotrebu, dostavljane su u neadekvatnoj ambalaži, sa nepotpunom dokumentacijom i lažnim deklaracijama, za koje su proizvođači potvrdili Veterinarskoj inspekciji Kolubarskog okruga da nisu njihove. 

S obzirom da se u konkretnim slučajevima ne zna poreklo mesa koje je Stojković dostavljao kuhinji valjevskog vrtića, u kojoj se dnevno priprema 6.500 obroka, nadležni organi su dužni da javnost upoznaju sa informacijama odakle Stojkoviću namirnice za koje je, uz pretnje zaposlenima u vrtiću, insistirao da se nađu u dečjim tanjirima.

Napominjemo da valjevski vrtić nije izolovan slučaj. Od nadležnih organa očekujemo da se preispitaju sve nabavke "Palanka Promet", zbog činjenice da Stojković, dokazano lošom robom bez porekla, snabdeva veliki broj predškolskih, zdravstvenih i drugih ustanova u Srbiji. I to ne samo iz ugla ispravnosti namirnica, nego i kroz finansijske efekte ove beskrupulozne afere. 

Nastaviće se...

test baner2

test baner2

test baner2

test baner2